Desfăşurată la LPS Bihorul Oradea, Gala Atletismului Bihorean i-a premiat sâmbătă pe cei mai buni atleţi din acest an ai judeţului.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Judeaţană de Atletism Bihor, în frunte cu preşedintele Virgil Preda, pentru al 22-lea an. "Aici ne-am obişnuit, aici ne simţim ca o familie", a precizat Preda, chiar în deschidere, cu referire la locul desfăşurării evenimentului, cantina LPS Bihorul.

Fesitivitatea a început cu intonarea imnului naţional. Din nou au fost întocmite mai multe clasamente, însă în ierarhia principală, cea a celor mai buni zece atleţi ai judeţului din acest an, pe primul loc s-a situat alergătorul Laviniu Chiş, cum era de aşteptat. Acesta a fost urmat de săritoarea Ligia Bara şi de un alt alergător, Eduard Hercuţ.

De precizat că primul şi cel de-al treilea sunt antrenaţi de Robert Olah, iar Ligia este antrenată de Virgil Preda. În continuare, clasamentul i-a cuprins pe: Cristian Meheş pe locul IV, Kiraly Balint pe poziţia a V-a, Cosmin Vereş pe locul VI, Mark Fandly pe poziţia a VII-a, Alesia Rengle pe locul VIII, Horaţiu Sabău pe locul IX şi Daria Sferlea pe poziţia a X-a.

Reamintim că Laviniu Chiş a fost declarat în acest an şi cel mai bun sportiv al clubului CSU Oradea. Anul 2018 a fost un an destul de bun pentru el, după ce a reuşit să devină campion balcanic de seniori, dublu campion naţional de tineret, dar şi medaliat la diferite alte competiţii interne şi internaţionale.

Asociaţia Judeţeană de Atletism a oferit, cu această ocazie, şi alte premii pentru tinerii atleţi bihoreni, cum ar fi cele pentru perseverenţă, pentru confirmări, pentru debut pe podium, "speranţe" şi "piticii de viitor".

Ca de obicei, pe lângă premierea laureaţilor, organizatorii au pregătit mai multe momente artistice, prezentate de copii şi cadre didactice care au o legătură cu atletismul.

Printre invitaţi s-au numărat Petruţ Drăgan şi Iosif Korodi, directorul, respectiv inspectorul de specialitate de la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor, Adriana Floruţa şi Iacob Hanţiu, actualul, respectiv fostul director de la CSU Oradea, Roland Bocoi, directorul adjunct al CSS LPS Bihorul, dar şi alţi oameni de sport, apropiaţi atletismului şi AJA-ului.