Atletul bihorean Laviniu Chiș, legitimat la clubul CSM Oradea, se pregătește acum pentru participarea la întrecerile Campionatului Balcanic de cros, competiție care se va desfășura la Botoșani, pe data de 4 noiembrie.

De menționat că Laviniu Chiș parcurge un an 2018 cu realizări în plan sportiv, el devenind campion național de tineret, cu echipa, dar a și fost medaliat cu bronz la individual.

La Botoșani, sportivul orădean are ca obiectiv cucerirea unei medalii, iar pe termen mediu, după cum anunță clubul orădean, pe site-ul oficial, „Laviniu are ca obiectiv calificarea la Campionatele Europene de tineret la atletism – ediția 2019, în proba de 1.500 sau 5.000 metri”.

„Pentru perioada în care ne aflăm sunt foarte bune aceste rezultate. Trebuie spus că obiectivul principal pentru Laviniu este calificarea la Campionatul European de tineret din 2019, la una dintre probele 1 500 sau 5 000 de metri. Celelalte concursuri sunt obiective intermediare. Pentru asta ne trebuie o pregătire de iarnă bună și să fie sănătos. Este important să înțeleagă importanța perioadei următoare și să rămână cel puțin la fel de serios pentru că greul abia acum începe. Sper să fi ajuns la o maturitate care să ne permită să sperăm la mult mai mult”, a declarat și Robert Olah, antrenorul sportivului.