Atletul orădean Laviniu Chiş şi-a realizat baremul de calificare la Campionatul European U23, competiţie care se va desfăşura în Polonia.

Chiş a reuşit această performanţă la întrecerile Campionatelor Naţionale de Atletism pentru veterani, competiţie care s-a desfăşurat la Bucureşti în perioada 1-2 iulie.

El a fost prezent la aceste întreceri după ce a primit o derogare din partea Federaţiei Române de Atletism pentru a participa în cursa de 1 500 m, tocmai pentru a încerca să-şi realizeze acest barem.

Pregătit de antrenorii Robert Olah şi Florina Fărcuţa, Laviniu Chiş, în vârstă de 20 de ani, component al clubului CSM Oradea, a avut o evoluţie foarte bună în acest concurs, terminând cursa cu timpul de 3:45,98.

Astfel, el a reuşit să-şi îndeplinească obiectivul şi urmează să participe la Campionatul European Under 23, care va avea loc în Polonia, în perioada 13-15 iulie.

Din păcate, un alt atlet orădean, Vasile Conţ, deşi a fost şi el aprope de realizarea baremului în proba de 3 000 m obstacole, a avut ghinion şi a terminat cursa cu mai puţin de jumătate de secundă peste barem, ratând, astfel, prezenţa în Polonia.