E oficial: Administraţia Imobiliară Oradea nu mai ridică maşinile parcate neregulamentar pe domeniul public! Începând de marţi, 26 mai, Serviciul Parcări din cadrul AIO a sistat ridicarea maşinilor până la noi ordine.

Măsura a fost luată după ce poliţiştii rutieri care însoţeau echipajele au anunţat că nu mai au bază legală pentru încheierea dispoziţiilor de ridicare. "Maşinile cu platformă s-au prezentat dimineaţă în parcarea din Tudor Vladimirescu, dar nu au mai fost trimise pe teren, ci la garajul OTL", a povestit un angajat al AIO. Cele trei maşini de ridicat vor intra în revizie.

Juriştii municipalităţii aşteaptă motivarea sentinţei prin care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a declarat nule hotărârile de consiliu local privind ridicarea autovehiculelor, pentru a găsi o soluţie legală în vederea reluării activităţii.

Instanţa Supremă a constat luni, la sesizarea Avocatului Poporului, că hotărârile consiliilor locale adoptate în vederea reglementării procedurii privind ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar, constatarea şi aplicarea contravenţiilor sunt lovite de nulitate, întrucât stabilesc şi sancţionează contravenţii în domeniul circulaţiei rutiere, deci au fost adoptate cu depăşirea competenţei ce le revine.

Aceasta este cea de-a doua sincopă în activitatea Serviciului Parcări după ce anul trecut primarul Ilie Bolojan a fost nevoit să oprească activitatea parcagiilor pentru o lună de zile, până la soluţionarea conflictului cu subprefectul Cristian Bitea, care a contestat legalitatea amenzilor aplicate de AIO şoferilor care nu plătesc parcare.