Incident mai puţin obişnuit în cartierul Nufărul din Oradea, unde şoferul unui bolid a virat pe linie continuă dublă și a trecut pe contrasens, cu intenţia de a traversa liniile de tramvai, ca să intre într-o parcare. Manevrele sale au fost observate, însă, de vatmanul tramvaiului care circula în zonă şi care a oprit pe linie, blocându-i şoferului accesul, până când acesta a revenit pe sensul său de circulaţie şi a plecat. 

Incidentul a fost surprins de un fotograf orădean, care a postat câteva fotografii pe grupul de Facebook Info Trafic Oradea, felicitându-l pe vatman pentru gestul său. "Felicitări vatmanului! Pe lângă faptul că era cât pe ce să provoace o coliziune, cu atât mai grav este virajul pe o linie dublă continuă. Domnul vatman a oprit intenționat să-l înveţe o lecţie. Șoferul s-a dat bătut după ce a staţionat aşa timp de 20 de secunde. Văzând că nu poate înainta, a fost nevoit să se încadreze din nou pe banda lui de mers", a scris Száva Moise.

Reacţiile internauţilor au fost diverse, subiectul fiind intens dezbătut printre membrii grupului. În timp ce unii i-au luat apărarea şoferului, reproşându-i vatmanului că "face legea în trafic", alţii l-au criticat pe şofer, acuzându-l că a încălcat legea şi a pus în pericol viaţa altor participanţi la trafic. 

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei, comisarul şef Alina Fărcuţa, spune, însă, că atât şoferul cât şi vatmanul, au încălcat Codul Rutier, pentru că "nici vatmanul nu avea voie să oprească tramvaiul între staţii, decât dacă avea o defecţiune ori alt motiv întemeiat, şi nici şoferul să facă manevra respectivă". Doar că, zice tot Fărcuţa, cei doi nu pot fi sancţionaţi. 

"Nu pot fi sancţionaţi nici unul, nici altul, pentru că nu sunt constatate abaterile de un poliţist şi nici cu mijloace omologate, aşa cum prevede legea", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.