Comisia Judeţeană a Arbitrilor Bihor a organizat, joi, o lecţie practică pentru arbitrii tineri şi de perspectivă din cadrul comisiei şi arbitri asistenţi din lotul Ligii a III-a. Aceasta a avut loc la Stadionul Tineretului, în desfăşurarea ei fiind angrenaţi şi jucătorii aparţinând grupei de juniori a profesorului Lucian Stance, de la LPS Bihorul.

Lecţia s-a derulat pe parcursul a două ore, arbitrii trecând prin mai multe ateliere în care au avut de efectuat exerciţii de dezvoltare a forţei, vitezei şi rezistenţei, precum şi teste practice.

La acestea din urmă, arbitrii au fost împărţiţi pe specializări - arbitri şi arbitri asistenţi - şi au avut de analizat diferite situaţii de joc simulate de jucători. Exerciţiile au fost inspirate din materialele cu pregătirea arbitrilor de la Campionatul European şi Jocurile Olimpice, aduse de către Octavian Şovre, preşedintele Comisiei Judeţene a Arbitrilor Bihor.

Lecţia a fost coordonată de către membrii şi colaboratorii comisiei judeţene: Octavian Şovre, Omuţ Marius, Laurenţiu Danşa, Rareş Vidican, Ciprian Fiter şi Radu Bitea, care la final s-au declarat mulţumiţi de felul în care s-au implicat toţi participanţii.

"Având în vedere faptul că lecţia practică a fost şi filmată, arbitrii vor avea ocazia să-şi revadă fazele, iar împreună cu membrii comisiei le vom analiza încercând să construim în continuare pe ce au făcut bine şi să corectăm, unde va fi cazul, deficienţele constatate" a declarat Marius Omuţ, responsabilul Departamentului Tehnic din cadrul Comisiei Judeţene a Arbitrilor Bihor.

"Organizarea temelor practice şi teoretice de către comisie are scopul de a creşte nivelul de pregătire al arbitrilor bihoreni, astfel implicit şi calitatea arbitrajelor prestate", a precizat şi Laurenţiu Danşa, vicepreşedintele CJA Bihor

În fine, preşedinte CJA Bihor, Octavian Şovre, cel mai bun arbitru bihorean, s-a arătat mulţumit de faptul că a putut prezenta noile modificări aduse la legile jocului de fotbal. "Nădăjduim că arbitrii vor aplica toate cele învăţate. Mulţumim conducerii Liceului cu Program Sportiv Bihorul pentru punerea la dispoziţie a bazei sportive şi jucătorilor antrenaţi de către domnul profesor Lucian Stance pentru ajutorul acordat în desfăşurarea acestei teme", a spus acesta.