Judo Club Liverty a organizat la Oradea, în perioada 25-28 noiembrie, o întâlnire transnaţională din cadrul proiecului european "MoviMENTE - Move Better, Learn Better". Este vorba despre un proiect relevant pentru profesori, educatori, manageri sau directori de şcoală, dar şi pentru părinţi şi pentru oricine este abilitat să lucreaze cu copii.

Conform organizatorilor, proiectul se bazează pe o serie de activităţi neuromotorii şi educative pentru dezvoltarea precursorilor învăţării şi a potenţialului intelectual pentru copiii de 3-6 ani.

În lecţiile Movi-Mente fiecare exerciţiu este propus sub forma unui joc, iar natura ludică a exerciţiilor este însoţită de un puternic element educaţional, care ţine cont de vârsta fiecărui copil şi se adaptează în funcţie de abilităţile, aptitudinile, înclinaţiile şi dificultăţile fiecăruia.

"Clubul Liberty susţine orice activitate benefică pentru dezvoltarea fizică şi intelectuală a copiilor, de aceea ne străduim să utilizăm cele mai bune metode, mai ales dacă acestea sunt demonstrate ştiinţific. Metoda Movi-Mente este folosită şi testată de mai bine de 17 ani în Italia şi, graţie acestui proiect Erasmus, a reuşit să depăşească graniţele ţării de origine, pentru a putea fi aplicată cu succes şi în alte ţări europene, în cazul de faţă România, Portugalia şi Slovenia", au transmis reprezentanţii clubului orădean, într-un comunicat.

Partenerii celor de la JC Liberty în acest proiect sunt italienii de la Associazione Sportiva Dilettantistica Judo e Movi-Mente Le Sorgive, portughezii de la Ginasio Clube Portugues, dar şi slovenii de la Sportno Drustvo GIB Siska.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!