Primăriile din Oradea şi Borş au căzut de acord asupra modernizării actualului drum industrial dintre reşedinţa de judeţ şi satul Santăul Mic.

"Până la sfârşitul lui iulie cele două primării vor avea semnat protocolul de colaborare pentru noul drum de legătură. Comuna Borş va asfalta ce ţine de ea, noi vom comanda documentaţia şi lucrările care ne revin astfel încât anul viitor să existe această legătură iar conectivitatea dintre localităţi să se îmbunătăţească", a declarat primarul Ilie Bolojan, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Lung de 4,3 kilometri, actualul drum industrial porneşte din sensul giratoriu de la intersecţia străzilor Matei Corvin cu Suişului înaintând de-a lungul străzii Santăului prin spatele gropii ecologice până în satul din comuna Borş.

Potrivit primarului de Borş, Bátori Géza, prezent la conferinţă, îmbunătăţirea legăturilor dintre cele două localităţi este cu atât mai importantă cu cât traficul din zone de frontieră urmează să se înteţească.

"Am informaţii neoficiale că România peste doi ani va intra în Schengen. Fiecare legătură spre Borş, spre graniţă va fi avantajoasă mai ales economic pentru aceste localităţi. Pentru noi mobilitatea e foarte importantă", a afirmat Bátori Géza.

Astfel, primăria din Borş ar putea lucra încă de anul acesta la modernizarea a 1,3 kilometri de drum până la limita administrativă municipalitatea orădeană urmân să modernizeze cei 3 kilometri de arteră care îi revin în cursul anului viitor.

Viitoarea cale de acces va avea câte o bandă pe sens. Drumul nu a fost prevăzut cu trotuare şi cu piste pentru biciclete.

Vezi aici traseul viitorului drum de legătură între Oradea şi Santăul Mic: