Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul Alina Dinu, a declarat, miercuri, pentru BIHOREANUL că autotrenurile înmatriculate în judeţul Cluj, respectiv Ilfov au intrat înainte cu o seară în România şi au fost oprite în trafic în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Borş de o echipă mixtă de control formată din poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Bihor şi comisari ai Gărzii Financiare Bihor.

Potrivit sursei citate, în urma verificărilor, poliţiştii au constatat că autotrenurile transportau 40.630 kg. de cartofi, roşii, ardei şi vinete, având ca furnizori societăţi din Germania şi Spania, iar ca beneficiar o societate comercială din comuna Clinceni, judeţul Ilfov care s-a stabilit că este o firmă fantomă.

"Societatea nu avea activitate la sediul social declarat, iar persoana care domicilia la adresa respectivă nu avea cunoştinţă de existenţa firmei", a declarat inspectorul principal Alina Dinu.

În urma controlului, marfa în valoare de 60.823 lei a fost confiscată iar societatea beneficiară a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 6.000 lei.