Până acum credeam că legătura dintre dinţi şi lei era doar costul exagerat al tratamentelor dentare. Şi iată că, totuşi, există şi soluţii de "eludare".

O mână de nebuni, din aceia care îşi bat singuri cuie-n talpă, ba şi zâmbesc după aceea, s-a gândit să reînfiinţeze serviciul de gardă la stomatologie. Asta, ştiut fiind că durerea de măsele te apucă noaptea sau de sărbători. Ba mai mult, entuziaştii doresc ca oamenii sărmani să poată veni la dentist fără frică, deşi teama de freză şi cleşte e mult mai mică decât cea de achitare a prestaţiei.

Am zis "o mână de nebuni" fiindcă trebuie să fii inconştient să te înhami la un proiect în care nu doar că nu-ţi tragi cota de şpagă, nu doar că bagi bani din buzunarul tău, dar te mai şi trezeşti înjurat pentru gesturile tale suspecte.

Noul decan al Facultăţii de Medicină, profesorul Bumbu, s-a gândit să-i ajute pe studenţi şi să le ofere un loc unde să poată desluşi tainele meseriei. Alături de el a apărut clubul Lions, care a pus la dispoziţie mobilierul. Scaunele au fost aduse aproape pe gratis din Germania, materialele de construcţii le-a dat etern controversata Selina. Vicele Carp a găsit sponsori generoşi, şi uite aşa a luat naştere cel mai interesant proiect socio-medical local.

Acum urmează să fie pus la punct sistemul prin care nevoiaşii să se poată bucura de investiţie. Pentru că altfel iar o să iasă cu scandal, chestie tipică pentru mult frământata facultate. Iar cum la noi nici o faptă bună nu rămâne nepedepsită, aştept cu interes să vă povestesc cum sponsorii generoşi, inclusiv Lions, au fost reclamaţi pe la DNA pe motiv că şi-au luat partea leului.