Un autotren încărcat cu material lemnos pentru care şoferul nu a putut prezenta documente de provenienţă legale a fost confiscat marţi de poliţiştii specializaţi în delicte silvice, în timpul unei acţiuni care s-a desfăşurat pe drumul județean 792A, în Belfir. 

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Poliţia Bihor, camionul a fost oprit marţi după-amiază, în jurul orei 16, pe drumul județean 792A, în Belfir, de un echipaj format din poliţişti ai Serviciului de Ordine Publică - Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol și colegi de-ai lor de la Secţia 8 de Poliție Rurală Tinca.

La volanul autotrenului se afla un bărbat de 31 de ani, din comuna Buntești, și transporta 15,51 metri cubi de material lemnos, de diferite specii, dar fără proveniență legală.

"În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțite de documente specifice de transport", se arată în informare.

Poliţiştii au confiscat atât încărcătura de 15,51 metri cubi de material lemnos fără proveniență legală, în valoare de 5.000 de lei, cât și autotrenul cu care a fost efectuat transportul, în valoare de aproximativ 300.000 de lei.

Cercetările în caz sunt continuate de poliţişti sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!