Poloiştii de la CSM Oradea au părăsit LEN EuroCup în penultimul act. Şi în manşa secundă a semifinalei cu CC Ortigia din Italia, bihorenii au fost învinşi, de această dată în deplasare, la Siracusa, în Sicilia, cu scorul de 13-8.

Jocul care s-a desfăşurat miercuri seara a dovedit încă o dată diferenţa clară de valoare dintre cele două echipe.

După ce pe 22 februarie, la Oradea, italienii de la Circolo Canotieri Ortigia s-au impus la o diferenţă de şase goluri, cu scorul de 10-4, nu s-au menajat nici de această dată, începând foarte bine partida. Astfel, miercuri seara echipa gazdă conducea după primul sfert cu 2-0, iar după cel de-al doilea cu 7-2.

Abia în secvenţa a treia situaţia s-a mai echilibrat, fiecare echipă marcând câte două goluri, pentru a intra în ultima pauză cu scorul de 9-4 în favoarea Ortigiei.

Şi ultimul sfert a fost echilibrat, dar a consemnat mai multe goluri, câte patru reuşite de ambele combatante, astfel că rezultatul final a fost 13-8 pentru gazde, care s-au calificat la pas în ultimul act, marea finală.

Alex Popoviciu şi Silvian Colodrovschi  au marcat câte două goluri pentru CSM, Vlad Dragomirescu, Vlad Georgescu, Roland Szabo şi Yusuke Inaba fiind autorii celorlalte reuşite pentru trupa antrenată de Dorin Costrăş.

Chiar dacă a fost învinsă în această dublă manşă, pentru echipa orădeană rămâne parcursul bun din acest sezon al cupelor europene, fiind pentru a doua oară când CSM ajunge între cele mai bune patru echipe ale LEN EuroCup.

Pentru trei jucători de la formaţia bihoreană urmează acum acţiunea cu lotul naţional, pentru turneul preolimpic, care va avea loc în perioada 21-29 martie, la Rotterdam. Cei trei convocaţi la prima reprezentativă sunt: Vlad Georgescu, Silvian Colodrovschi şi Vlad Dragomirescu.