Cine face curăţenie este mai puţin tentat să facă mizerie! Voluntari din întreg judeţul vor aduna sâmbătă gunoaiele de pe malul Crişului Repede şi din alte locuri din judeţ.

Organizată în cadrul campaniei naţionale "Let’s do it, România" acţiunea "Let’s doi it, Bihor" este de aşteptat să reunească undeva la 10.000 de persoane, la un nivel relativ similar acţiunii de acum doi ani.

Până în prezent şi-au anunţat participarea la curăţenia de toamnă peste 50 de firme, dar şi un număr mare de primării şi instituţii locale.

"Vom încerca să curăţăm de mizerii malurile Crişului Repede pe porţiunea delimitată de Podul Ovid Densuşianu şi podul de la Silvaş. Suprafaţa de teren depinde de numărul de voluntari care vor veni la întâlnirea care va avea loc pe 26 septembrie, pe platoul din faţa Lotus Center", a declarat Mihai Pop, organizatorul acţiunii la nivel judeţean, luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit organizatorilor, ţinta acţiunii "Let’s do it, Bihor" este de a colecta 15% din cantitatea de mizerii aruncate pe raza judeţului. "Toate firmele de salubritate din Bihor au fost anunţate şi ne sprijină", a spus Radu Silaghi, directorul Asociaţiei Firmelor Bihorene, implicate la rândul ei în acţiune.

La fel ca în anii anteriori la această acţiune vor lua parte Penitenciarul Oradea care va mobiliza atât persoanele private de libertate cât şi gardienii, Inspectoratul de Jandarmi care va relua tentativa de a aduna mizeriile din acumularea de apă de la Lugaş de acum doi ani, licee şi şcoli orădene. "Numai liceul din Marghita, de exemplu, vrea să aducă 1.500 de voluntari", a mai spus Pop.

La succesul acţiunii vor mai contribui municipalitatea orădeană, care va amenja locuri de colectare a deşeurilor lângă fiecare pod din municipiu şi se va îngriji de ridicarea mizeriilor, societăţi comerciale înscrise în Asociaţia Firmelor Bihorene şi alţi voluntari.

La acţiunea "Let’s do it Bihor" din anul 2013 au participat peste 11.800 de orădeni.

Voluntarii care doresc să se alăture acţiunii se pot adresa organizatorilor pe pagina de Facebook "Let’s do it, Bihor!"