Cu un jucător al echipei CSM Oradea în lot, reprezentativa de polo seniori a României a obţinut o victorie şi a cedat două meciuri la Cupa Mondială de polo - ediţia 2023, care a avut loc în perioada 30 iunie - 2 iulie. Tricolorii au încheiat pe locul 6, după ce au obţinut, însă, un succes de răsunet: au învins campioana olimpică en-titre, Serbia.

Jucătorul CSM-ului din echipa naţională este Levente Vancsik, care a reuşit să şi înscrie de două ori în meciul pentru locurile 5-8 cu Serbia.

La eveniment au participat doar opt selecţionate, iar cu această ocazie, prima reprezentativă a ţării noastre a avut ocazia să-şi măsoare forţa în compania unor echipe din elita jocului de polo pe apă la nivel mondial. 

Condusă de antrenorul Bogdan Rath, echipa României a început foarte slab turneul, cedând cu scorul de 2-20 primul meci, cu Italia, din sferturile de finală ale competiţiei. Astfel, tricolorii au luat calea locurilor 5-8, unde au dat mai întâi peste Serbia, campioana olimpică en-titre, în faţa căreia au reuşit un rezultat de răsunet, victorie cu scorul de 17-14. De altfel, acest rezultat reprezintă şi prima victorie în faţa Serbiei în ultimii ani.

În acest meci, Levente Vancsik, centrul lui CSM Oradea, a punctat de două ori, în timp ce noul portar al CSM-ului, Radoslav Filipovic nu a fost înscris în întrecere, deşi a făcut parte din lotul lărgit al echipei naţionale a Serbiei şi a efectuat deplasarea cu delegaţia oficială în SUA.

După victoria cu Serbia, a urmat meciul pentru locurile 5-6, în compania Greciei, joc pe care tricolorii l-au pierdut de această dată, cu scorul de 8-11.

Dacă România a ocupat locul 6, competiţia a fost câştigată de Spania, care în finală a întrecut Italia cu scorul de 10-4.

În meciul din finala mică, pentru medaliile de bronz, formaţia ţării gazdă, SUA, a învins la limită Ungaria, cu scorul de 14-13.

Lotul echipei României la acest turneu a fost alcătuit din: Marius Ţic şi Mihai Drăguşin (portari), Andrei Neamţu, Matei Lutescu, Tudor Fulea, Andrei Tepeluş, Andrei Prioteasa, David Bota, Răducu Dincă, Levente Vancisk, Victor Antipa, Robert Gergelyfi, Silvian Colodrovschi, Vlad Georgescu şi Francesco Iudean. Staff tehnic: Bogdan Rath (antrenor principal), George Deacu (antrenor secund) şi Marian Pătraşcu (fizioterapeut).

Reamintim că naţionala de polo a României a obţinut în această vară şi calificarea la turneul final al Campionatului European, care va avea loc anul viitor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!