După-amiaza, în curţile şcolilor orădene se va bate mingea. Consiliul Local a hotărât joi cu unanimitate de voturi, la propunerea a trei dintre cei mai tineri aleşi orădeni, ca începând din această vară, să permită accesul gratuit al orădenilor la terenurile de sport din incinta a 19 unităţi şcolare.

Printre acestea se numără colegiile naţionale Mihai Eminescu şi Emanuil Gojdu, colegiile tehnice Transilvania şi Lucian Blaga, respectiv şcolile gimnaziale Oltea Doamna, numărul 11 sau numărul 16.

Măsura, susţinută de consilierii locali Sebastian Lascu (PNL), Adrian Felea (PNL) şi Aurel Mohan (PSD), constituie prima iniţiativă a unor aleşi locali din acest mandat şi a fost formulată pe fondul crizei de terenuri de sport şi spaţii de recreere.

"În oraş, mai ales în cartierele aglomerate, nu sunt suficiente locuri unde să se joace copiii. De aceea am ales un număr de 19 şcoli, care au terenurile de sport separate de clădire şi se evită accesul în şcoală, şi am propus ca acestea să fie deschise orădenilor vara între orele 15 şi 21 iar iarna între 15 şi 19", a declarat Sebastian Lascu în numele iniţiatorilor.

Potrivit normativului, accesul la terenul de sport se va face pe propria răspundere, iar copiii sub 9 ani vor putea intra doar însoţiţi. Accesul cu animale de companie este interzis.

La intrarea pe terenul de sport va fi postat un afiş cu programul detaliat, condiţiile de utilizare ale terenului, numărul de telefon de la poliţia locală şi amenzile care se pot da pentru nerespectarea condiţiilor.