Numărul bihorenilor din Guvern a urcat la şase după numirea a încă doi reprezentanţi propuşi de PNL Bihor – Adrian Foghiş, promovat secretar de stat în Ministerul Transporturilor, şi Florica Cherecheş, numită la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Adopţii şi Copii, cu rang de secretar de stat în Ministerul Muncii. Cei doi completează o "serie" din care mai fac parte doi exponenţi ai USR-PLUS şi doi ai UDMR.

Numirile celor doi au fost oficializate luni, 1 martie, prin decizii semnate de premierul Florin Cîţu şi ulterior publicate în Monitorul Oficial al României. Atât Foghiş, cât şi Cherecheş au fost propuşi de PNL Bihor şi validaţi în 13 februarie de Biroul Naţional al PNL.

BIHOREANUL a relatat încă în luna ianuarie că PNL Bihor urma să-l propună pe Adrian Foghiş pentru funcţia de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, cu "misiunea" de a sprijini, aşa cum a făcut-o şi ca director al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Oradea (din care fac parte municipiul şi comunele învecinate), proiecte de infrastructură ale judeţului, de la Autostrada Transilvania şi drumul de legătură din oraş spre aceasta până la realizarea drumurilor de centură ale comunelor Oşorhei, Sântandrei şi Nojorid şi a variantelor ocolitoare Aleşd şi Beiuş.

Tot luni, Florica Cherecheş, fostă deputat PNL, a fost numită preşedintă, cu rang de secretar de stat, al ANDPDCA, după ce în mandatele de parlamentar s-a remarcat prin preocuparea pentru dezvoltarea învăţământului profesional şi pentru stimularea adopţiilor.

Cei doi noi secretari de stat întregesc seria de membri ai Guvernului deschisă prin promovarea senatorului UDMR Cseke Attila la şefia Ministerului Dezvoltării, acest partid având totodată, de săptămâna trecută, şi un secretar de stat în Ministerul Energiei, pe fostul senator Derzsi Akos.

Primii doi secretari de stat în actualul Guvern au fost numiţi la propunerea USR-PLUS în ianuarie şi februarie, Ioana Mihăilă, fost preşedinte PLUS Bihor, fiind secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, iar avocatul Mircea Ursuţa în Ministerul Justiţiei.