Preşedinţi de organizaţii judeţene ale partidului, şefi de Consilii Judeţene, primari de municipii reşedinţe de judeţ şi parlamentari din judeţele Bihor, Cluj, Bistriţa Năsăud, Satu Mare, Maramureş şi Sălaj s-au întâlnit joi şi vineri la Oradea. La eveniment a participat şi preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache, cel care împreună cu eurodeputatul Eduard Hellvig şi primarul de sector Rareş Mănescu va conduce campania liberalilor pentru alegerile în Parlamentul European.

"Ne-am întâlnit să stabilim ce avem de făcut, pentru că trebuie să ne organizăm cât mai bine în vederea alegerilor din acest an, pentru Parlamentul European şi pentru Preşedinţie", a spus ulterior, la o conferinţă de presă, preşedintele PNL Bihor, Cornel Popa, care a precizat că asemenea întâlniri ale organizaţiilor judeţene se vor desfăşura lunar la nivel regional.

Tot Popa a spus că întâlnirea a fost şi un prilej pentru ca reprezentanţii liberali din conducerile consiliilor judeţene şi primăriilor din Regiunea Nord-Vest să convină asupra unei rezoluţii în baza căreia şefii de organizaţii şi parlamentarii să susţină finalizarea Autostrăzii Transilvania, nu doar pe tronsonul 3 C Borş - Suplacu de Barcău, ci şi a celui care ar urma să-l lege de partea deja construită, prin Gilău, care continuă până la Turda. "Ne asumăm să luptăm până la capăt pentru acest proiect, care este de o importanţă deosebită nu numai pentru zona aceasta, ci la nivel naţional", a spus Popa.

"S-a tot discutat la noi că există acel coridor european IV (n.r. - de la Nădlac spre Constanţa, prin judeţele din sudul ţării), dar este pe marginea, pe bordura Transilvaniei, nu prin centrul regiunii", a spus şi preşedintele CJ Cluj, Horia Uioreanu, care a confirmat că liberalii vor face demersuri pentru finalizarea Autostrăzii Transilvania, mai ales că lucrările făcute până acum se degradează.

De asemenea, Uioreanu a spus că organizaţiile PNL din Regiunea de Nord-Vest vor susţine şi proiectul de dublare şi electrificare a căii ferate de la Cluj la Oradea.

În ce priveşte obiectivele politice, liderii liberali din cele şase judeţe au afirmat că ţinta pentru acest an este obţinerea unui scor de cel puţin 25% la alegerile pentru Parlamentul European, ceea ce înseamnă un salt de la 5 eurodeputaţi, cât are acum partidul, la opt, adică unul pentru fiecare regiune a ţării.

"Sigur, interesul pentru alegerile europarlamentare va fi mai scăzut decât la locale sau pentru Parlamentul naţional, şi tocmai de aceea am discutat deschis între noi, să înţelegm cu toţii că aceste alegeri pentru noi sunt trambulina spre prezidenţiale. Dacă vom avea un scor bun, vom câştiga şi prezidenţialele", a spus Marian Petrache.

La reuniune au participat din partea organizaţiei judeţene Bihor, pe lângă liderul organizaţiei judeţene, Cornel Popa, şi cel al organizaţiei municipale Oradea, Ilie Bolojan, şi senatorii Valeriu Boeriu şi Cristian Bodea, precum şi deputaţii Florica Cherecheş, Ioan Cupşa şi Gheorghe Costin.