Deputatul liberal de Bihor Lucia Varga va susţine, luni, în plenul camerei inferioare a Parlamentului, moţiunea simplă "Un flagel naţional, plantele etnobotanice", destinată - potrivit spuselor ei - sensibilizării Guvernului cu privire la ravagiile pe care le face consumul şi comerţul de droguri uşoare asupra tinerilor şi copiilor.

"Mai mult ca oricând, tinerii din România au un viitor lipsit de speranţă, într-un prezent în care simt incertitudinea, sărăcia, tăierile de salarii şi şomajul. Nicio politică a actualului Guvern nu şi-a propus să recupereze şi să pună în valoare această resursă a viitorului care este tineretul, categoria cea mai expusă consumului de droguri", a spus Lucia Varga într-o conferinţă de presă desfăşurată vineri la sediul PNL Bihor.

Parlamentarul liberal a subliniat că din 2006 până în prezent incidenţa consumului de droguri a crescut în România de la 1,2 la 2,7 procente, că ţara noastră a ajuns pe locul 10 la mortalitate din cauza consumului de droguri şi pe locul patru în UE după numărul deceselor cauzate de droguri. "Şi, totuşi, Guvernul, din păcate, nu este preocupat de aceste lucruri. În Parlament au fost depuse în ultimii doi ani 24 de iniţiative legislative pentru diminuarea ori stoparea comerţului cu droguri, şi la toate Guvernul a dat aviz negativ", a spus Varga.