9 din 13

"Biroul Politic Municipal al PNL Oradea s-a întrunit vineri seară şi a decis cu majoritate de voturi ca propunerea pe care o vor face consilierii locali liberali pentru ocuparea postului de viceprimar să fie doamna Florica Cherecheş", a declarat, pentru BIHOREANUL, primarul Oradiei, Ilie Bolojan, preşedintele PNL Oradea.

La reuniunea Biroului Politic Municipal al PNL Oradea au participat 13 din cei 17 membri cu drept de vot, din care nouă au votat pentru propunerea Floricăi Cherecheş, iar patru pentru cea a lui Daniel Negrean.

Cel mai probabil, propunerea ca Florica Cherecheş să fie aleasă pe funcţia de viceprimar va fi făcută de grupul consilierilor PNL în şedinţa de luni, 9 ianuarie, a Consiliului Local Oradea.

Conform legii, alegerea unui viceprimar se face prin votul membrilor Consiliului Local, din rândul consilierilor locali aflaţi în funcţie.

Florica Cherecheş a fost aleasă consilier local pe lista PNL în 2008, exercitând de atunci şefia Comisiei pentru muncă, sănătate, familie, protecţie socială şi protecţia copilului din cadrul Consiliului municipal. Ea are 51 de ani, de profesie este inginer şi a condus Asociaţia Integra din Oradea, specializată în proiecte de dezvoltare comunitară şi susţinerea antreprenoriatului privat. Este căsătorită şi are patru copii.

Contracandidatul său, Daniel Negrean, profesor de matematică, este consilier local PNL de anul trecut, iar până în 2009 a fost inspector de specialitate la Inspectoratul Şcolar Bihor.

Carp, la Judeţean

Propunerea ca Florica Cherecheş să ocupe funcţia de viceprimar interimar al Oradea a fost adoptată de PNL Oradea după ce, vineri dimineaţă, ocupantul acestei funcţii, Gheorghe Carp, ales în 2008 din rândul consilierilor locali liberali, a demisionat pentru a putea fi numit, prin dispoziţie a primarului Ilie Bolojan, ca manager interimar al Spitalului Clinic Judeţean din Oradea.

Şefia Spitalului Judeţean a fost deţinută până vineri de către Gavril Grebenişan, conferenţiar universitar, numit în vara anului trecut ca interimar, până la organizarea unui concurs, programat să aibă loc pe data de 14 februarie.

În luna noiembrie a anului trecut, la precedentul concurs organizat de municipalitate şi-au depus candidaturile atât managerul interimar Gavril Grebenişan, cât şi fiul ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau Csongor. Primul nu s-a mai prezentat la concurs, iar cel de-al doilea a renunţat la numire după ce presa a pus în discuţie compatibilitatea acestuia cu funcţia în condiţiile în care tatăl său deţine portofoliul guvernamental de restort, iar din comisia de examinare a făcut parte un subaltern direct al ministrului.