După ce anul trecut au fost plantaţi puieţi pe mai bine de patru hectare de teren administrate de un ocol silvic privat din comuna bihoreană Roşia şi aflate în proprietatea localnicilor, anul acesta acţiunea continuă prin împădurirea altor cinci hectare, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, senatorul liberal Cornel Popa.

Acesta a afirmat că autorităţile şi locuitorii din comuna Roşia au apelat la ajutorul voluntarilor deoarece atunci când au cerut sprijinul Direcţiei Silvice Bihor, aceasta le-a oferit puieţi de salcâm, care nu prind rădăcini într-o zonă colinară, aproape muntoasă, cum este Roşia. "Ocolul a cumpărat puieţi de brad, pin şi fag de la o pepinieră din judeţul Cluj, pentru că aceste specii de copaci sunt specifice zonei şi pot să prindă rădăcini", a spus Cornel Popa.

Senatorul liberal a afirmat că acţiunea de împădurire care se va finaliza sâmbătă a mobilizat 500 de voluntari, ea urmând să fie mediatizată la postul Realitatea TV, în cadrul emisiunii "România prinde rădăcini".

La acţiunea de împădurire, organizată de Primăria comunei Roşia în colaborare cu Petrom-OMV, vor participa şi 100 de voluntari ai organizaţiei Habitat pentru Umanitate din Beiuş. De altfel, potrivit unui comunicat din partea fundaţiei, Habitat pentru Umanitate Beiuş şi Ocolului Silvic Codrii Beiuşului vor semna sâmbătă, la Roşia un parteneriat pe termen lung, pentru promovarea unor acţiuni similare.