Nominalizat să candideze la Senat în Colegiul 2 (Aleşd-Beiuş), câştigat în 2008 de preşedintele PNL Bihor Cornel Popa, dar râvnit de către deputatul ex-PDL Octavian Bot după ce liberalii orădeni nu l-au vrut în municipiu, tânărul Cristian Bodea a scris pe blogul său că ar fi bucuros dacă i-ar ceda poziţia de candidat fostului preşedinte al partidului, Călin Popescu Tăriceanu, premier al României între 2004-2008.

Comentariul lui Bodea survine în contextul în care în mediul politic local se speculează că Tăriceanu ar putea candida în Bihor, deoarece ar avea probleme în găsirea unui colegiu cu eligibilitate certă, pe fondul unei relaţii reci cu actualul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, cel care de altfel l-a reprimit în partid şi i-a promis o candidatură cu şanse lui Bot.

"Da, ar fi ideal pentru noi, PNL Bihor, să vină aici (n.r - Tăriceanu). Stai, nu, ideal e puţin spus... Ar fi extraordinar! A fost varianta pentru care eu am insistat săptamâna trecută, când discutam despre ce variante de candidaţi serioşi ar fi pentru colegiul de Senat Aleşd-Beiuş. Ţi ar fi onorant pentru noi să îl avem ca reprezentant al judeţului şi al filialei. Aşa cum ar fi o onoare pentru mine să fiu nevoit să mă retrag pentru el (nu spun "dumnealui" pentru ca urăsc formulările pompoase şi deja am folosit "onorant" de prea multe ori)", scrie Cristian Bodea.

Şeful de cabinet al preşedintelui PNL mai explică pe blog că el nu şi-a dorit candidatura în colegiul respectiv şi nici în altul. "Iar între mine şi Tăriceanu, să fim serioşi, nici nu încape comparaţia. Puţini oameni se bucură de admiraţia mea, iar la câte a făcut pentru Bihor şi pentru România, ca să nu mai vorbesc despre calitatea lui umană, omul acesta are un loc special", mai spune Bodea.

Totuşi, acesta precizează că, în ciuda entuziasmului pe care i l-ar produce candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu în Bihor, el consideră totuşi că situaţia ar fi şi jenantă, deoarece ca lider al partidului acesta s-ar cuveni să nu "fugă" într-un colţ de ţară pentru că locurile din Bucureşti ar fi ocupate de fidelii lui Antonescu.

"Dincolo de ceea ce ne-ar plăcea nouă, liberalilor bihoreni, trebuie să spun că ar fi jenant pentru Partidul Naţional Liberal dacă cel de-al doilea lider al partidului ar trebui să fugă în capătul ţării pentru că locurile din Bucureşti ar fi ocupate de alţi băieţi mai deştepţi şi mai cu "trecere". Păi, dacă Tăriceanu nu este reprezentativ pentru PNL în Bucureşti, atunci cine mama naibii mai este?! Prigoană?! Sau vreun argat colector şi linguşitor proaspăt aciuit pe lângă vreunul din noii şefuţi ai partidului? Sau vreun necunoscut ce se dă vechi liberal prin cafenele, dar nu s-a remarcat prin nimic?", se întreabă, retoric, Cristian Bodea.

Comentariile pe blog ale acestuia confirmă încă o dată, chiar dacă indirect, preferinţa liberalilor bihoreni faţă de Tăriceanu, personaj căruia aceştia îi datorează susţinerea mai multor proiecte pentru judeţ şi pentru Oradea în perioada în care a condus Guvernul României.