Liberalii bihoreni apreciază "stomacul" preşedintelui PNL Crin Antonescu, care l-a primit în partid pe unul dintre foştii săi detractori, PDL-istul Mihai Stânişoară, dar nu şi pe traseiştii care le devin colegi.

Întrebat joi cum comentează primirea în PNL a fostului prim-vicepreşedinte al PDL, senatorul Valeriu Boeriu a dat un răspuns amar, care îl ironizează inclusiv pe liderul propriului partid.

"Este de apreciat că preşedintele nostru a putut să treacă peste criticile lui Stânişoară, care spunea despre el că este dictator şi demn urmaş al domnului Goe", a spus Boeriu, după care a adăugat sec: "Cu toate astea, nouă continuă să nu ne placă traseismul politic şi traseiştii. Îmi permit s-o spun ca unul care de 22 de ani este membru doar într-un singur partid, PNL, în care voi şi rămâne pentru tot restul vieţii, dacă nu voi fi dat afară".

Referindu-se, însă, la haosul din PDL, amplificat prin dezertarea lui Stânişoară, care a fost nu doar prim-vicepreşedinte al partidului, ci şi lider de grup în Camera Deputaţilor, ministru al Apărării şi consilier prezidenţial al lui Traian Băsescu, Boeriu a spus că gestul noului său coleg a lăsat cei trei pretendenţi la şefia democrat-liberalilor într-o situaţie hilară. "Vasile Blaga crede că a plecat din PDL un om al Elenei Udrea, Elena Udrea că era al Monicăi Macovei, iar Monica Macovei că era al lui Vasile Blaga", a glumit Boeriu.

Liberalii bihoreni s-au pronunţat împotriva traseismului politic şi anul trecut, când Octavian Bot a fost reprimit în partid, din poziţia de deputat PDL, de Crin Antonescu, însă i-au refuzat acestuia atât calitatea de membru al organizaţiei Bihor, cât şi o candidatură într-unul din colegiile din judeţ pentru un nou mandat parlamentar.

Acest lucru l-a determinat pe Bot să ceară încă o dată protecţia lui Crin Antonescu, care i-a oferit un colegiu eligibil în Bucureşti, iar după alegeri Bot a publicat, contra-cost, o scrisoare deschisă în cotidianul Crişana, în care îi insulta pe Cornel Popa, Ilie Bolojan, Cristian Bodea şi Lucia Varga.