Managerul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Bihor, liberalul Adrian Dume, a fost reţinut, luni seară, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Oradea şi este cercetat pentru abuz în serviciu.

Surse judiciare au dezvăluit că ancheta a fost demarată în baza unei sesizări făcute de ofiţerii Serviciului judeţean Anticorupţie, iar lui Dume i se impută încheierea unor contracte fictive care ar fi provocat un prejudiciu de aproximativ 150.000 lei.

Directorul CJCPCT a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, iar marţi a fost prezentat din nou la sediul DNA Oradea pentru audieri, urmând ca procurorii să decidă dacă va fi dus în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

BIHOREANUL a arătat, în premieră, la începutul lunii octombrie, cum instituţia condusă de Adrian Dume lucrează cu contracte fictive, radicand suspiciunea "sifonării" banilor publici. Era vorba despre trei contracte pentru prestări de servicii inventate în legătură cu Festivalul Internaţional de la Sibiu.

Documentele arată că trei colaboratori de-ai lui Dume ar fi fost "personal auxiliar montaj scenă", "cu atribuţii în amenajare scenă", respectiv "consilier de imagine" la respectivul eveniment, la care însă nici măcar n-au participat. La acea vreme, Dume a susţinut că este vorba despre o greşeală şi că persoanele în cauza prestează cu totul alte servicii pentru CJCPCT Bihor.

Citeşte întreaga poveste în articolul: Tradiţiile lui Dume: Condus de PNL-istul Adrian Dume, Centrul pentru Promovarea Culturii Tradiţionale lucrează cu contracte fictive!