Liberalul Alin Peti, şeful Agenţiei Bihor a Autorităţii Rutiere Române, a fost schimbat din funcţie, vineri, iar de luni unitatea are ca şef un alt liberal, Ioan Coraş, nimeni altul decât vărul primar al şefului ITRSV Bihor, Daniel Coraş.

Rocada s-a făcut în cel mai mare secret, săptămâna trecută, când lui Peti i-a expirat contractul de management. Fostul şef al ARR Bihor nu a putut fi contactat pentru a comenta situaţia.

Alin Peti a fost numit la conducerea ARR Bihor în noiembrie 2012, într-o perioadă în care instituţia era măcinată de un imens scandal de corupţie, 7 dintre inspectori fiind trimişi în judecată de procurorii DNA, după ce au fost prinşi cerând taxe de protecţie de la firmele de transport pentru a nu-i amenda pe şoferii găsiţi cu nereguli.

Potrivit raportului de bilanţ al ARR Bihor, managerul a reuşit să îmbunătăţească imaginea instituţiei, circuitul documentelor fiind simplificat, iar perioada de eliberare a licenţelor de transport şi a atestatelor care se tipăresc în Agenţie micşorându-se, de la 8-10 zile lucrătoare, la 24 de ore.

Pe de altă parte, însă, Peti a reuşit să intre în conflict cu antecesorul său, PDL-istul Ioan Curpaş, demis din funcţie printr-un ordin al directorului general al ARR, Sorin Supuran, care a depus o serie de reclamaţii dar şi o plângere penală împotriva lui, acuzându-l, în principal, de menţinerea în funcţie a inspectorilor judecaţi pentru corupţie dar şi de abuzuri şi falsuri care au contribuit la concedierea sa.

Ancheta penală demarată în caz de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea nu a fost, încă, finalizată.