După ce în aprilie i-a întrebat pe miniştri responsabili ce urmează să se întâmple pentru reabilitarea drumului naţional DN 76 Oradea-Beiuş-Deva, unde în luna martie şoferii au protestat plantând panseluţe în gropi, iar în aceeaşi lună ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, şi preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, declarau chiar la Oradea că lucrarea se va face imediat după încetarea ploilor, senatorul PNL Bihor Cristian Bodea a adresat, de această dată direct premierului Victor Ponta, o interpelare al cărei scop este să afle dacă miniştrii au făcut promisiuni deşarte şi când anume, concret, vor începe lucrările, dacă acestea vor avea loc.

Anunţul a fost făcut de senatorul liberal într-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o miercuri la sediul PNL din Oradea, singur, de data aceasta fără colegul Valeriu Boeriu, alături de care a semnat până acum toate actele adresate membrilor Guvernului.

Înjurături la Guvern

"În ciuda faptului că mandatul meu de senator nu are nici un an, am deja o istorie cu problema drumului naţional care leagă Bihorul de Bucureşti prin Deva şi pe bihoreni de miniştrii Cabinetului Dumneavoastră", îşi motivează Bodea interpelarea înregistrată la cancelaria premierului pe 3 iunie.

Depănând din nou poveştile spuse de miniştri, că DN 76 va fi întâi plombat şi apoi reabilitat, "după Paşti", senatorul liberal arată că "azi, la două luni după protestul cetăţenilor din zonă şi după promisiunile guvernamentale, suntem în aceeaşi situaţie ca înainte: nici urmă de constructori. Ba chiar cu mai multe gropi în asfaltul rămas, cu şi mai mulţi nervi ai şoferilor, cu şi mai multe autovehicule defectate şi cu şi mai multe înjurături la adresa Guvernului şi a USL".

Să vină în Bihor!

Convins că altă soluţie nu există pentru ca premierul şi miniştri să conştientizeze realitatea de dincolo de birourile capitonate, mult diferită de promisiunile fără acoperire, senatorul PNL i-a invitat oficial pe premierul Victor Ponta, pe miniştrii Dan Şova (cel în a cărui subordine este Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale), Liviu Dragnea (Dezvoltare Regională şi Administraţie Publică) şi Daniel Chiţoiu (Finanţe) "la o plimbare prin craterele de pe ruta Oradea-Vârfuri şi înapoi, cu Loganul meu de parlamentar, nu cu elicopterul!".

Cristian Bodea afirmă că poate aşa vor înţelege membrii Guvernului "că oamenii nu ies în stradă de bine şi că nu sunt proşti de dau în gropi, ci că gropile există cu adevărat şi înghit banii tuturor şoferilor obligaţi să circule prin zonă".

Nu pot fi un papagal!

În condiţiile în care împreună cu colegul său, senatorul de Salonta Valeriu Boeriu, a fost deja atenţionat că ar încălca disciplina din USL prin criticile aduse miniştrilor, întrebat de jurnalişti dacă nu se teme că va fi sancţionat pe linie de partid, parlamentarul liberal a afirmat că îşi asumă riscurile pentru că este conştient că îi reprezintă pe alegători, nu pe şefii din partide. "Eu nu pot merge în faţa oamenilor să le spun cetăţenilor ce ne învaţă ei pe mail-urile de la partid. Nu sunt un papagal şi cred că datoria Guvernului este să asculte ce îi spun parlamentarii, pentru că parlamentarii spun ce le zic la rândul lor oamenii", şi-a explicat Bodea "încăpăţânarea" de a nu ţine "ciocu' mic".

"Să nu se aştepte să spunem că Guvernul şi miniştrii sunt frumoşi şi fac numai bine, că totul este frumos", a adăugat el, completând că dacă USL va adopta un nou cod de conduită a parlamentarilor, care să împiedice libertatea de exprimare, atunci aşteaptă ca liderii coaliţiei să prevadă în mod expres că parlamentarii trebuie doar să voteze ceea ce vrea Guvernul.

"Eu nu vreau să mă ascund schelălăind ca un căţel pentru că mi-a arătat domnul Antonescu degetul. N-o să tac, chiar dacă o să mi se ceară excluderea, pentru că prefer să fiu sincer, şi chiar dacă domnul Antonescu a fost cel care a semnat listele cu candidaţi, pe mine cetăţenii m-au votat. Nu le convine (n.r. - şefilor USL)? Să spună negru pe alb că vor doar să ridicăm mâna pentru a aproba ordonanţele de Guvern pentru a le da o aparenţă de legalitate!", a încheiat Bodea.