Petru Filip, pe vremea când era primar, avea o tactică ce a dat mereu rezultate. De câte ori trebuia să lanseze în spaţiul public un proiect controversat îl scotea la înaintare pe consilierul său, regretatul Radu Crican. Dacă treaba nu ieşea bine, cel care încasa sudalmele era Crican, iar don Pedro rămânea curat şi uscat.

Ceva de genul acesta se petrece acum la Consiliul Judeţean. Domnul Pasztor Sandor nu scapă nicio ocazie să nu iasă în lumina reflectoarelor atunci când instituţia mai produce câte o mărgică. E drept că, la ritmul în care lucrează, acest lucru se întâmplă din ce în ce mai rar.

În schimb, când e prins cu fofârlica şi nu poate ieşi din impas decât printr-o minciună grosieră, pentru care trebuie să-ţi transformi obrazul în talpă de bocanc sovietic, apelează la sclavii din subordine. Iar nefericitul purtător de vorbe Adrian Simon, scos din foame de la Asociaţia Pro-Democraţia, acceptă să i se lipească o sută pe frunte pentru a se sinucide moral şi profesional.

Încercând să-i dea replica lui Bolojan, care acuzase Judeţul că n-a făcut nimic în domeniul reciclării deşeurilor prin marele proiect SMID, purtătorul de cuvânt al CJ a dat vina pe liberalul Horia Carţiş, managerul de proiect din vremea catastrofalei administraţii PNL-iste Cornel Popa. Care va să zică, Pasztor şi compania ar fi rezolvat de mult treaba, numai că ticălosul de Carţiş i-a sabotat. Semn că, de fapt, Carţiş conduce instituţia, nu-i aşa?

Interesant este, totuşi, că şefii CJ nu au reuşit în doi ani şi jumătate să-l "zboare" pe trădătorul liberal, în schimb au avut destulă vreme să-şi angajeze piţipoancele, nepoţii şi activul de partid în posturi bine plătite, unde de regulă nu trebuie să facă nimic.

Pe această cale, fac un apel la Horia Carţiş să respecte vocea poporului care a dat votul majoritar celor de la UDMR, PSD, ALDE şi să cedeze puterea celor în drept.

Abia acum realizez că eşecul de la Aeroport, lipsa parcurilor industriale şi toată băltirea de la staţiunea balneară Consiliul Judeţean sunt rodul sabotajului la care s-au pretat portarii şi femeile de serviciu din instituţie, care mai mult ca sigur că nu răspund decât la indicaţiile politrucului liberal Bolojan.