Senatorii PNL Bihor Valeriu Boeriu şi Cristian Bodea au dezvăluit, într-o conferinţă de presă susţinută joi, că majoritatea colegilor de partid din această cameră a Parlamentului sunt de părere că PSD forţează excluderea liberalilor de la guvernare, motiv pentru care ei consideră că este chiar corect, în aceste condiţii, ca PNL să intre în opoziţie, tocmai fiindcă nu poate "intra la guvernare".

"Este o discuţie în partid, cel puţin la Senat, unde colegii cu care am vorbit înţeleg că nu suntem la guvernare. Chiar şi preşedintele Crin Antonescu spunea că prin remaniere (n.r. - instalarea lui Klaus Johannis ca vicepremier şi înlocuirea lui Daniel Chiţoiu şi Radu Stroe, prea apropiaţi PSD-ului) PNL vrea să intre la guvernare", a spus Cristian Bodea, amintind că până în prezent Chiţoiu şi Stroe nu au făcut politica PNL în cadrul Guvernului, iar premierul Victor Ponta "a confiscat USL".

Bodea a afirmat că prin înfiinţarea de către PSD a aşa-numitei USD (n.r. - Uniunea Social-Democrată, împreună cu UNPR şi PC), pesediştii încearcă să copieze USL pentru a crea confuzie în electorat, ceea ce este "o ruşine" şi "un plagiat".

"Modul în care strategii PSD au gândit această chinezărie, acest plagiat ieftin, îmi ridică semne de întrebare. Să crezi că vei câştiga alegerile făcând ce fac chinezii cu Abidas şi Mike e jenant. Prin asta vor să păcălească probabil babele de la ţară. Această mutare cu USD este încă un pas pentru a forţa ruperea USL, este o mitocănie pe faţă, vor să sufle sigla USL şi nici nu le e ruşine de asta", a spus Bodea.

Senatorul consideră, însă, că desfiinţarea USL nu va fi neapărat în dezavantajul PNL, deoarece în acest fel "PNL va fi mai vizibil, pentru că până acum Ponta a avut grijă să-i ascundă pe miniştri liberali în spatele lui".

La rându-i, Valeriu Boeriu a afirmat că liberalii au fost mult prea răbdători cu PSD, în condiţiile în care premierul Ponta a amânat mereu măsurile propuse de PNL pentru creşterea economică, dând exemple precum scăderea la 5% a contribuţiilor angajatorilor la CAS şi neimpozitarea profitului reinvestit.

De altfel, Boeriu a spus că apreciază că şi proiectul unei candidaturi comune a USL la Preşedinţie nu mai este de actualitate: "Eu cred că proiectul cu un singur candidat comun la Preşedinţie, al USL, este eşuat".