Deşi de o lună este membru în Senatul României ca reprezentant al Colegiului 2 Aleşd-Beiu-Ştei, "rebelul" liberal Cristian Bodea nu şi-a abandonat apetitul critic, lansând un nou atac împotriva PSD şi în special a preşedintelui organizaţiei judeţene, Ioan Mang.

Enervat că PSD-iştii s-au aliat cu adversarii PDL-işti în comuna Copăcel, pentru a oferi postul de viceprimar unui consilier democrat-liberal, Bodea a postat pe blogul propriu un text în care afirmă că "Am tot tăcut de ceva vreme, să nu se spună iar că pun paie pe foc în "alianţă". Dar s-au adunat prea multe "sfătoşenii" prin presă de la domnul Mang, aşa că am şi eu dreptul să-i răspund public".

Concret, Bodea îi reproşează preşedintelui PSD Bihor nu doar "combinaţiile" cu PDL sau cu UDMR ca atare, ci şi faptul că asemenea manevre sunt făcute invariabil în dauna PNL.

Trecând în revistă şi alte situaţii similare, când PSD-iştii i-au sprijinit pe reprezentanţi ai UDMR să ocupe funcţii de viceprimar în detrimentul liberalilor, şi amintind că în campania pentru alegerile parlamentare PSD-iştii din Ştei i-au susţinut pe candidaţii PPDD (doar pentru că în colegiul din zona respectivă nu exista un candidat de la PSD), Bodea a ironizat afirmaţiile lui Mang potrivit cărora social-democraţii sunt vioara întâi în USL Bihor şi că aceştia ar fi obţinut în judeţ rezultate foarte bune şi fără liberali.

"Domnul Mang spunea la bilanţul de început de an că ei (n.r. - pesediştii) ar fi ieşit mai bine fără PNL. Sigur că da! Avea azi PSD vreo 50 de primari, nu doar 15, şi preşedinte de Consiliu Judeţean, şi primar la Oradea şi 10 parlamentari?! Frumoasă fantezie... Păcat, pentru ei, că, încă, există PNL în Bihor...", l-a zeflemisit senatorul liberal pe şeful PSD Bihor.

În final, Bodea aminteşte că liberalii bihoreni au fost cei care, în 2007, au dat tonul denunţării protocolului Alianţei Dreptate şi Adevăr, întrebându-se cu subînţeles "Ce-ar fi dacă am deschide "pârtia" şi în cazul USL?! Adică... ce mai contează dacă plecăm noi azi sau ne dau ei afară după ce îi ajutăm să adopte noua Constituţie?!..."

Cristian Bodea nu este la primul semn de răzvrătire împotriva aliaţilor PSD-işti, primele sale asemenea luări de poziţie datând după alegerile locale de anul trecut, când Ioan Mang a insistat ca USL să coopteze UDMR în conducerea Consiliului Judeţean, prin atribuirea unei funcţii de vicepreşedinte lui Alexandru Kiss.

Pe de altă parte, şi alţi liberali sunt nemulţumiţi că PSD-iştii nu se comportă faţă de PNL ca nişte aliaţi loiali. Motivele nemulţumirilor au pornit chiar de la "desenarea" structurii Guvernului, când liberalilor li s-au atribuit posturi de miniştri.delegaţi, fără putere de decizie reală. O altă sămânţă de scandal în USL a fost şi instituirea "super-imunităţii" parlamentarilor, adică modificarea statutului senatorilor şi deputaţilor, iniţiată de PSD fără consultarea PNL.

De altfel, în ciuda relaţiei bune afişate de liderii PSD Victor Ponta şi PNL Crin Antonescu, în mediul politic se vehiculează ipoteza ruperii USL imediat după votarea unei noi Constituţii şi după regionalizare.