Decizia senatorului PSD, Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii, de a nu se înscrie în cursa pentru încă un mandat la formarea noului Guvern PSD-ALDE, a stârnit păreri împărţite în rândul opoziţiei liberale.

"Îmi pare rău că nu mai este ministru la Sănătate", a declarat, întrebat de BIHOREANUL, deputatul Gavrilă Ghilea într-o conferință de presă de vineri.

Potrivit liberalului, dincolo de "toate belele" create la nivel naţional, un al doilea mandat al lui Bodog ar fi adus unele avantaje judeţului Bihor.

"Cred că era mai bine dacă Bogog rămânea ministru. De acum înainte toate investiţiile promise în spitalele bihorene sunt convins că vor fi lăsate la o parte", a explicat deputatul.

Ghilea s-a declarat convins că decizia de a se retrage din cursa pentru încă un mandat i-a fost impusă lui Florian Bodog de către Liviu Dragnea. "Sunt convins că nu de la domnia sa a venit această dorinţă. I s-a spus: "Nu mai eşti în cărţi"", a zis liberalul

Poziţia deputatului Ghilea nu este împărtăşită şi de colegul său Ioan Cupşa, care a ţinut să intervină. "Eu am altă părere cu privire la faptul că domnul Bodog pleacă. Aduceţi-vă aminte toate scandalurile din sănătate. Lucrurile stau nu prost, foarte prost", a spus Cupşa.

Deputatul a concluzionat despre Florian Bodog că dată fiind prestaţia din timpul mandatului "e bine că îşi asumă nerealizările şi se întoarce în Bihor unde îi este locul".

"Un an pierdut"

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă în care deputaţii liberali Gavrilă Ghilea, Ioan Cupşa şi Florica Cherecheş au prezentat Cartea neagră a guvernării PSD-ALDE lansată de PNL la începutul anului cu titlul "2017 - Un an pierdut pentru România".

Potrivit documentului, în primul an de guvernare PSD nu şi-a îndeplinit decât 5% din promisiunile făcute. "Cele mai multe dintre promisiunile din programul de guvernare nu au fost onorate sau chiar au fost adoptate măsuri contrare. Creşterea salariilor şi pensiilor s-a dovedit iluzorie fiind erodată de inflaţie. În unele domenii din zona privată salarizarea a ajuns chiar să scadă", a spus Ghilea.

La fel, deputatul Florica Cherecheş (foto) a arătat că, dincolo de creşterea preţurilor, dintre care numai ouăle s-au scumpit cu 43%, guvernarea PSD a înglodat şi mai mult în datorii populaţia.

"O rată de 1.000 lei la începutul lunii ianuarie 2017 a ajuns să coste 1.130 lei la sfârşitul anului din cauza indicelui Robor. Acest lucru afectează majoritatea populaţiei, îndeosebi familiile tinere", a spus Cherecheş.

Liberalii susţin că documentul prezentat public demonstrează că social-democraţii au minţit în românii în campania din decembrie 2016, când au promis creşterea nivelului de trai singura declaraţie sinceră fiind aceea privind intenţia de modificare a legilor justiţiei.

"Apreciez onestitatea cu care reprezentanţii PSD şi ALDE recunosc că pentru ei diminuarea corupţiei nu este importantă. Nici măcar nu şi-au propus asta. E singurul lor gest de sinceritate", a spus Ioan Cupşa (foto).

Potrivit deputatului, prin iniţiativele luate guvernarea PSD-ALDE a demonstrat o preocupare obsesivă pentru drepturile infractorilor, care a mers până la eliberarea unor condamnaţi penal care au recidivat, în detrimentul victimelor acestora.