Consiliul Local are un nou membru. Liberalul Petru Lezeu a depus jurământul de consilier local în deschiderea şedinţei de luni. "Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac, cu bună-credinţă, tot ceea ce stă în puterile şi în priceperea mea, pentru binele locuitorilor municipiului Oradea. Aşa să mă ajute Dumnezeu!", a jurat noul consilier cu mâna pe Biblie.

De profesie inginer, liberalul va face parte din Comisia pentru amenajarea teritoriului, urbanism, protecţia mediului şi turism, în cadrul căreia a mai activat şi în timpul precedentului mandat din perioada 2004-2008.

Lezeu a fost ales consilier pe listele PNL şi a ajuns să facă parte din Consiliul Local prin retragerea Adrianei Lipoveanu. Lipoveanu a preluat prin concurs funcţia de director adjunct al Instituţiei Arhitectului Şef şi a devenit în urmă cu două săptămâni angajat al Primăriei, fiind astfel în stare de incompatibilitate.

Conform listei PNL, locul consilierei demisionare urma să revină liberalului Moise Herdean, care se află însă la rândul său în incompatibilitate, deoarece ocupă funcţia de director economic al Administraţiei Domeniului Public.