Consiliul Local va avea începând de luni un nou membru. Liberalul Petru Lezeu va depune jurământul de ales local în deschiderea şedinţei de Consiliu Local care va avea loc luni de la ora 14. Membru al deliberativului local în mandatul 2004 - 2008, Lezeu va redeveni ales local după o pauză de trei ani. Liberalul va ocupa locul vacantat de Adriana Lipoveanu care a câştigat prin concurs postul de director adjunct al Instituţiei Arhitectului Şef şi este începând cu data de 17 octombrie angajat al Primăriei.

Petru Lezeu va redeveni consilier local, deşi nu era următorul pe lista PNL Bihor la alegerile din 2008, pentru că liberalul clasat cu un loc înaintea sa, Petru Herdean, ocupă funcţia de director economic al Administraţiei Domeniului Public şi ar fi fost la rândul său în incompatibilitate.

Pregătiri de iarnă

Pe ordinea de zi a şedinţei de luni se mai numără, printre altele, aprobarea planului de măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor poleiului şi căderilor de zăpadă în perioada 15 noiembrie 2011 - 15 martie 2012. Conform programului, utilajele pentru dezăpezire aparţinâd RER Ecologic vor trebui să intervină pentru deszăpezire în cel mult o oră de la alertarea de către dispeceratul de serviciu al Poliţiei Locale sau chiar la autosesizare în cazul în care stratul de zăpadă depăşeşte cinci centimetri.

Consilierii locali vor mai sunt chemaţi să hotărească majorarea de la 6 la 7 lei pe copil, pe zi, a alocaţiei de hrană la grădiniţă şi ajustarea tarifelor practicate de RER Ecologic cu indicele de inflaţie de 2,89% înregistrat în perioada octombrie 2010 - septembrie 2011.

În cadrul aceleiaşi întâlniri aleşii locali vor accepta sponsorizări în valoare de 107.000 lei, respectiv 21.500 lei, acordate de societăţile Holcim şi Comau pentru construirea Centrului de oncologie, radioterapie şi chimioterapie care va funcţiona în curtea Spitalului Municipal "Gavril Curteanu".