O "eroare materială" a fost corectată, marţi, de consilierii judeţeni, care la precedenta reuniune a CJ au votat aprobarea acordului de parteneriat dintre judeţ şi municipiului Oradea pentru susţinerea financiară a înfiinţării unor curse externe de pe Aeroportul Oradea.

Întrucât Comisia Europeană aprobase anul trecut încurajarea acestei iniţiative prin permisiunea ca autorităţile locale să subvenţioneze o parte din costurile biletelor, iar primarul Oradiei, Ilie Bolojan, s-a oferit ca municipalitatea să suporte 20% din aceste subvenţii, în timp ce Consiliul Judeţean - în subordinea căruia se află Regia Aeroport Oradea - ar fi trebuit să asigure restul de 80% din sumele necesare (evaluate la circa 500.000 euro pe an, timp de cinci ani) - luna trecută aleşii bihorenilor au fost chemaţi să voteze acordul, însă în proiectul de Hotărâre ajuns pe masa lor contribuţia municipalităţii a fost trecută ca fiind de 30%, iar marţi eroarea a trebuit îndreptată printr-o nouă Hotărâre, care să conţină informaţia corectă.

Înainte de a se trece la vot, însă, liderul consilierilor PDL, Ionel Avrigeanu, a vrut să speculeze politic gafa. "Vreau să aflăm cine a greşit şi ce sancţiune ar putea fi aplicată", a spus PDL-istul, motivând că în relaţiile dintre două firme asemenea erori produc pagube.

Răspunsul dat de preşedintele CJ, Cornel Popa, l-a liniştit însă rapid. "Mă bucur că gândiţi aşa creştineşte", a spus Popa, amintind că eroarea s-a produs în Săptămâna Mare şi că, de fapt, nu a produs efecte juridice, întrucât HCJ greşită nu a fost încă pusă în aplicare.

De asemenea, Popa a explicat că "au fost două variante de lucru şi s-a folosit din greşeală" cea incorectă, conform căreia municipalitatea ar fi suportat 30%, nu 20%, din costurile subvenţiilor, după care l-a ironizat pe Avrigeanu că vrea să i se taie din salariu unui funcţionar care şi aşa are salariu mic, amintind astfel că, atunci când a fost la guvernare, PDL a tăiat cu 25% lefurile bugetarilor.

După această înţepătură, consilierii judeţeni au votat în unanimitate repararea "erorii materiale", fără ca Avrigeanu să mai insiste în dorinţa sa de a găsi un ţap ispăşitor între funcţionarii instituţiei pe care a condus-o, cândva, ca vicepreşedinte, şi el.