Una dintre cele mai îndrăgite serii de filme românești, „Liceenii”, revine în atenția publicului român.

Criticul de film Irina Margareta Nistor a anunțat, într-o emisiune la Radio România Regional, că o nouă serie a filmului va fi lansată, iar distribuția îi cuprinde și pe băiatul și fiica lui Ștefan Bănică Jr., cel care a jucat rolul lui Mihai, protagonist în „Liceenii”.

„Cu aceleași persoane, cu băiatul lui Mihai, cu băiatul și fata lui Ștefan Bănică Jr., și cu nepotul lui Corjos, care este muzician și foarte frumos. Încă nu știu cine va fi regizorul. Va fi o referire la Ion Caramitru. Scenariul este făcut”, a dezvăluit Irina Margareta Nistor.

Filmul de dragoste românesc „Liceenii”, care prezintă povestea de dragoste dintre doi elevi de clasa a X-a, Mihai Marineescu și Dana Vasilescu, a fost lansat în 1986, în regia lui Nicolae Corjos. În rolurile principale au fost actorii Ștefan Bănică Jr., Oana Sârbu, Mihai Constantin, Cesonia Postelnicu, Tudor Petruț, Tamara Buciuceanu-Botez și Ion Caramitru.

Pelicula este în topul celor mai vizionate filme românești din toate timpurile. Ea a fost precedată de o alta, „Declarație de dragoste” (1985), prin care Corjos a testat interesul publicului. Seria mai cuprinde filmele „Extemporal la dirigenție” (1988), „Liceeni Rock'n'Roll” (1991) și „Liceenii în alertă” (1993).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!