Proiectul de reabilitare a Liceului de Arte din Oradea, aflat pe strata Parcul Petőfi Sandor nr. 26, va primi finanțare europeană nerambursabilă, a anunțat luni Primăria municipiului.

Lucrările vor viza creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirea unității de învățământ.

„Se propune ca această clădire să aibă spații moderne, curate și multifuncționale, iar exteriorul degradat să fie curățat și reabilitat”, a precizat municipalitatea.

Valoarea totală a investiției este de 18,1 milioane de lei, din care 16,1 milioane reprezintă finanțarea nerambursabilă.

Șantierul va dura 24 de luni, timp în care se vor repara jgheaburile și burlanele, se vor reabilita fațadele și se vor reface zugrăvelile. De asemenea, pereții vor fi izolați, tâmplăria de lemn existentă va fi înlocuită cu una de tip termopan. Totodată, se vor moderniza instalațiile sanitare, instalațiile de încălzire și răcire, instalațiile din punctul termic, instalații de ventilație și cele de iluminat. Totodată, se vor reface hidranții interiori.

Proiectul a fost aprobat în Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, prin care Primăria a mai atras finanțare pentru reabilitarea Liceului Teoretic German Friedrich Schiller, a Școlii Gimnaziale Juhasz Gyula și a Grădiniței nr. 45.

Pe de altă parte, prin PNRR, Primăria a atras finanțare pentru reabilitarea a alte 26 de unități de învățământ, în valoare de 78 milioane euro, precum și un proiect de 15 milioane de euro pentru dotarea cu materiale didactice, mobilier și echipamente IT a tuturor școlilor, grădinițelor și liceelor din Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!