Licitaţia s-a finalizat, câştigătorii au fost stabiliţi, procedura de adjudecare va rămâne blocată. Asocierea firmelor clujene Diferit şi RADP, perdanta licitaţiei pentru încredinţarea lucrărilor de întreţinere şi reparaţii străzi pe următorii patru ani în favoarea a două asocieri de companii reprezentate de Selina şi Drumuri Orăşeneşti, a contestat rezultatele concursului de oferte.

Cele două companii, care au avut o ofertă cu patru milioane lei mai ieftină decât concurenţa, au depus pe 15 octombrie o petiţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, prin care au cerut să fie acceptate la licitaţie sau organizatorii să declare inadmisibile ofertele concurenţei.

Potrivit comisiei de licitaţie, oferta asocierii formate din societăţile Diferit şi RADP Cluj a fost respinsă ca inadmisibilă pe considerentul că nu a fost conformă caietului de sarcini.

"Printre altele, cele două firme nu au descris corespunzător procedurile tehnice şi nici planul de urmărire al calităţii lucrărilor. De asemenea, deşi acest lucru a contravenit caietului de sarcini, asocierea a cerut preţuri diferite pentru aceeaşi categorie de lucrări, spre exemplu pentru transportul materialelor într-un loc era un preţ, în alt loc, alt preţ", a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

Ca urmare a contestării licitaţiei, municipalitatea a înaintat joi CNSC un punct de vedere în care îşi menţine soluţia iniţială. "Am cerut CNSC să respingă ca nefondată contestaţia depusă. Pe lege, instituţia are la dispoziţie 20 de zile pentru a se pronunţa. Dacă va trebui, ne vom apăra soluţia dată inclusiv la Curtea de Apel pentru că suntem convinşi că am respectat toată procedura", a spus viceprimarul Mălan.

Viceprimarul a mai spus că în perioada rămasă până la semnarea contractului cu noii constructori de îngrijirea străzilor orădene se va ocupa în continuare tot firma Selina. "Într-un fel, pentru oraş, amânarea nici nu este un lucru atât de rău, pentru că în prezent, Selina lucrează la preţurile de acum patru ani, care sunt mai mici", a afirmat Mircea Mălan.

Până la soluţionarea contestaţiei şi semnarea contractului de lucrări cu firmele care vor fi declarate câştigătoare, pregătirea de iarnă a drumurilor orădene va rămâne în continuare în grija firmei Selina.

Cea mai mare licitaţie pentru lucrări de întreţinere, reparaţii, amenajări de străzi, poduri şi trafic rutier, cu un buget estimat la 22 milioane euro, a fost adjudecată săptămâna trecută, firma Selina pierzând monopolul asupra lucrărilor de reparaţii în Oradea..

Potrivit Primăriei, asocierea firmelor Selina şi Drumuri Bihor se va ocupa în următorii patru ani de întreţinerea celor 426 de străzi situate pe malul stâng, în Oraşul Nou, Subcetate, Velenţa, Dragoş Vodă, Dimitrie Cantemir şi Nufărul, pentru suma de 45,1 milioane lei plus TVA.

Celelalte 364 de străzi de pe malul drept, din cartierele Rogerius, Oncea, Nicolae Iorga şi toate arterele adiacente, vor fi întreţinute de Drumuri Orăşeneşti, Gauss Topo şi Ritmoteh pentru 44,7 milioane lei.

Citeşte pe aceeaşi temă şi: "Pe din două! Monopolul firmei Selina asupra reparaţiilor de străzi din Oradea a fost spart"