Licitaţia pentru atribuirea lucrărilor de construire a parcării subterane din Piaţa Independenţei va fi reluată. Comisia de licitaţie a stabilit, în urma verificărilor, că niciuna dintre propunerile tehnice făcute de cei patru ofertanţi nu corespunde cerinţelor stabilite în documentaţia de atribuire.

"Toate ofertele au fost declarate neconforme, iar licitaţia a fost anulată, urmând să fie reluată la o dată care se va stabili ulterior", se menţionează într-un comunicat transmis vineri de Primărie.

La licitaţia organizată la mijlocul lunii aprilie de către Administraţia Domeniului Public s-au înscris firmele Construcţii Bihor şi asocierile de firme Rost Construct, Enicos PSA, GM Construzioni Generali SPA şi Cosiam; Verbau România, Grup Energoinstal şi Imsat Service Cluj; respectiv Proms Concept Grup şi Comnord SA.

Conform proiectului, parcarea din Piaţa Independenţei va ocupa o suprafaţă de 4.400 metri pătraţi şi va avea 400 locuri de parcare. Deasupra construcţiei va fi amenajată o piaţă publică, iar latura dinspre malul Crişului Repede va fi amenajată în trepte zona urmând să devină una de promenadă. Durata de execuţie a lucrărilor va fi de 18 luni.