Primăria Oradea a finalizat evaluarea ofertelor din licitaţia pentru salubrizarea municipiului, iar câştigătoare este RER Vest, care asigură şi în prezent curăţenia stradală, colectarea deşeurilor şi deszăpezirea în oraş. Concret, este vorba despre asocierea societăţilor RER Vest şi RER Sud. 

"Astăzi (n.r. miercuri) am avut ultima şedinţă a comisiei de licitaţii, în cadrul căreia am desemnat câştigătorul, compania RER Vest. Colegii de la Achiziţii lucrează la pregătirea contractului, vom transmite o adresă către RER Vest şi ne dorim ca pe 25 august să semnăm contractul", a declarat miercuri, pentru BIHOREANUL, viceprimarul Florin Birta.

RER Vest a făcut o ofertă de 356 milioane de lei, fără TVA, şi un nivel al redevenţei de 1,9% din cifra de afaceri, pentru colectarea deşeurilor, salubrizarea şi deszăpezirea Oradiei în următorii 8 ani. Licitaţia Primăriei a mai atras o singură firmă, Polaris M Holding din Constanţa, dar care a fost descalificată, pe motiv că nu a îndeplinit mai multe criterii obligatorii.

Compania RER Vest are un contract cu Primăria Oradea din anul 2008, când a câştigat precedenta licitaţie publică pentru salubrizarea municipiului. De atunci, operatorul de salubritate a investit constant în îmbunătăţirea sistemului de salubrizare, dotând orădenii cu containere şi saci pentru colectarea selectivă a deşeurilor. De asemenea, RER Vest are utilaje moderne şi performante pentru salubrizarea stradală şi pentru deszăpezire.

Recent, RER Vest a fost desemnat operator licenţiat şi în cele 25 de comune care înconjoară Oradea, la licitaţia anume organizată de ADI Ecolect.