Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Bihor, subinspectorul Cătălin Simuţ, a anunţat, miercuri, că poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Salonta au reţinut un bărbat de 45 ani din Galaţi, urmărit general pentru omor.

"Cetăţeanul respectiv s-a prezentat marţi, la ieşirea din ţară într-un autoturism condus de un cetăţean maghiar iar la control a prezentat o carte de identitate falsificată", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Bihor.

Bărbatul, Toader Vilson, un lider al lumii interlope gălăţene, a fost condus la sediul PTF Salonta pentru verificări suplimentare în urma cărora s-a constatat că Tribunalul Galaţi a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru omor calificat.

"Din declaraţiile lui a rezultat că intenţiona să ajungă în Spania şi a procurat o carte de identitate falsă pe care s-a aplicat fotografia lui contra sumei de 500 de euro", a mai spus subinspectorul Simuţ.

În urma cercetărilor, poliţiştii de frontieră i-au întocmit lui Vilson actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Miercuri, bărbatul a fost predat unei escorte care îl va transporta în Arestul Poliţiei Galaţi.

Toader Vilson este acuzat că, împreună cu alte trei persoane, Gigi Stănescu, Valeriu Stănescu şi Marian Costel, şi-a executat rivalul în luna decembrie, despicându-i capul cu o sabie. Crima a avut loc în noaptea de 14 spre 15 decembrie 2010 la un restaurant din Municipiul Galaţi, iar victima este Marcel Nicolau, zis Chiaburu, cu care membrii clanului Stănescu erau într-un conflict vechi de 15 ani.