"După părerea mea, poziţia conducerii PSD este cea mai corectă şi înţeleaptă, pentru că este nevoie de o majoritate pentru formarea şi sprijinirea unui guvern reprezentativ şi funcţional, iar cu PDL nicio colaborare nu poate fi dusă la bun sfârşit. Ca dovadă este comportamentul acestui partid şi faţă de CDR, în perioada 1996-2000, şi faţă de liberali, în ultimii ani, şi faţă de PSD, în ultimele luni. Acest partid are un singur ţel, acela de a-şi distruge aliatul, indiferent cum se numeşte el", a declarat luni pentru eBihoreanul.ro senatorul Ioan Mang, preşedintele PSD Bihor.

Ioan Mang a mai spus că "o colaborare între social-democraţi şi liberali nu este o noutate în Europa şi nu văd de ce la noi nu s-ar putea face şi de ce nu ar putea funcţiona".

De asemenea, liderul PNL Bihor, consideră că un acord dintre partidul său şi PSD este cel mai fezabil. "Noi avem mâine (n.r. - marţi), la ora 12, Biroul Politic Central şi într-adevăr în această direcţie mergem. La ora 14, Comitetul Naţional Executiv va consfinţi decizia Biroului Politic", a precizat senatorul Cornel Popa.

Referindu-se la dorinţa PDL de a atrage liberalii de partea democrat-liberalilor, preşedintele PNL Bihor a dat de înţeles că exclude total această variantă: "E destul de greu să mai credem într-o formaţiune ca PDL, iar domnul Băsescu este clar de evitat, pentru că şi el, şi partidul său, s-au discreditat faţă de noi. În 2004 noi am făcut eforturi uriaşe pentru a-l propulsa preşedinte, iar apoi, ajuns în scaunul de la Cotroceni, ne-a strâns de gât".