Ioan Mang, preşedintele PSD Bihor, omologul său liberal, Cornel Popa, şi cel de la PC, Traian Bodea, au susţinut, joi, în prima lor conferinţă de presă comună, că USL este viabilă, chiar dacă până acum au eşuat toate parteneriatele politice încheiate în România, fie de stânga, fie de dreapta.

"USL este cel mai serios proiect politic din România după 1990", a spus conservatorul Traian Bodea, afirmând că "PDL-ului i-ar plăcea să fim o uniune pur formală", dar "se înşeală". "Pentru PDL, cea mai mare spaimă este USL, faptul că trei partide se vor coagula, şi sper că atunci când vom veni la guvernare să putem propune oameni competenţi", a spus Bodea.

Întrebat de jurnalişti ce ar trebui să nu se întâmple pentru ca USL să "nu se spargă", aşa cum s-a întâmplat cu Convenţia Democratică, cu Alianţa Dreptate şi Adevăr ori cu cea dintre PDL şi PSD, Bodea a răspuns că cea mai bună garanţie este că preşedintele Traian Băsescu nu este parte a proiectului USL: "Este suficient ca Traian Băsescu să nu fie parte în această uniune pentru ca ea să nu se destrame. Toate parteneriatele în care el a fost implicat s-au distrus din cauza lui".

Aceeaşi poziţie a repetat-o şi liderul PNL Bihor. "Băsescu se alimentează şi primeşte energie din conflictele pe care le creează în jurul său, dar nu există asemenea demon în USL şi sper să nici nu apară", a spus Cornel Popa.

În fine, ceva mai lapidar a fost preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, care crede că "USL va dăinui atâta timp cât Dumnezeu nu ne va lua minţile".

Cei trei politicieni au mai vorbit, la modul general, despre efectele negative pe care le generează în plan economic şi social "Guvernul Băsescu-Boc" şi, prin vocea lui Ioan Mang, şi-au exprimat convingerea că profesorii îşi vor primi o parte din drepturile salariale la care au dreptul ca urmare a majorării lefurilor începând doar din 2012 pentru că acest an va fi unul electoral.