Au trecut 416 zile de când Rusia a invadat Ucraina, iar Evgheni Prigojin, liderul Grupului de mercenari Wagner, a făcut o declarație surprinzătoare: a cerut autorităților ruse să declare sfârșitul războiului și să se concentreze pe teritoriile ocupate.

"Pentru autorități (ale Federației Ruse - n.r.) și pentru întreaga societate, este necesar să se pună un fel de punct final îndrăzneț în "operațiunea militară specială". Opțiunea ideală este de a anunța sfârșitul operațiunii militare speciale, de a informa pe toată lumea că Rusia a obținut rezultatele pe care le-a planificat și, într-un fel, chiar le-am obținut. Am măcinat un număr uriaș de soldați ai Forțelor Armate ale Ucrainei și putem să raportăm că ne-am îndeplinit sarcina”, a transmis Prigojin, prin serviciul său de presă, pe Telegram. 

Liderul Wagner a subliniat că Rusia nu doar a distrus „o mare parte din populația masculină activă a Ucrainei”, dar a și intimidat o altă parte, care a fugit în Europa, „a confiscat o bucată grasă din teritoriul Ucrainei și a creat un coridor terestru spre Crimeea”, dar are și o problemă: a accentuat naționalismul în Ucraina.

„Dacă mai devreme Ucraina făcea parte din fosta Rusie, acum este un stat cu orientare absolut națională", a mai spus Evgheni Prigojin.

Evgheni Viktorovici Prigojin este un oligarh rus și un apropiat al președintelui Rusiei, Vladimir Putin, distins cu mai multe titluri acordare de Federația Rusă, ca erou al țării.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!