Primarul Ilie Bolojan şi-a angajat consilier pe problemele comunităţii maghiare. Liderul PPMT Bihor, Zatyko Gyula s-a instalat în încăperea de lângă biroul primarului, alături de ceilalţi consilieri ai edilului, deja de două săptămâni.

"Îi mulţumesc domnului Zatyko că a acceptat să colaborăm şi sperăm că vom face lucruri bune pentru municipiul Oradea", a declarat edilul miercuri, în încheierea unei conferinţe de presă.

Potrivit primarului, Zatyko va asigura legătura dintre municipalitate şi minoritatea maghiară, dar şi cu parteneri din Ungaria.

"Domnul Zatyko, un foarte bun vorbitor al limbii maghiare, va mijloci colaborarea municipalităţii orădene cu primării din Ungaria pentru iniţierea şi derularea unor proiecte transfrontaliere", a declarat edilul.

De asemenea, la nevoie, consilierul primarului va asigura servicii de traducere pentru orădenii vorbitori de limbă maghiară care apelează la Primărie.

Primarul Ilie Bolojan a fost nevoit să îşi ia consilier pe problemele comunităţii maghiare după degradarea relaţiilor de colaborare cu UDMR, care a sabotat mai multe proiecte ale edilului.

Inginer de profesie, cu experienţă în management, liderul PPMT Bihor, Zatyko Gyula se numără printre organizatorii festivalului Zilele Sfântului Ladislau, care s-a bucurat anul acesta de o audienţă record de peste 60.000 de participanţi.