Liga a III-a la fotbal revine în actualitate în acest sfârşit de săptămână, când sunt programate jocurile etapei cu numărul 3. În Seria a 10-a, acolo unde activează formaţiile bihorene, runda se întinde pe durata a trei zile, de vineri până duminică. Echipele bihorene vor juca însă sâmbătă şi duminică.

Sâmbătă, de la ora 17, va avea loc la Sânmartin un derby local care va opune, pe Stadionul Luceafărul, formaţiile Luceafărul Oradea şi Lotus Băile Felix.

Este primul derby local din noul sezon al Ligii a III-a, iar oaspeţii, cei de la Lotus Băile Felix, pornesc favoriţi. De altfel, elevii antrenorului Gheorghe Ghiţ vin după un rezultat foarte bun, scor 4-1, pe teren propriu, cu Someşul Dej. De cealaltă parte, tânăra echipă a Luceafărului vine după o înfrângere la scor, 0-5, la Baia Mare, pe terenul celor de la Minaur.

După două etape, în clasament Lotus ocupă locul 5, cu 3 puncte, iar Luceafărul, poziţia a 7-a, cu un singur punct.

Jocul de sâmbătă, de pe Stadionul Luceafărul, va fi arbitrat la centru de arădeanul Tudor Florin Jurca. De altfel, şi la cele două tuşe vor fi tot doi arădeni, asistenţii Andrei Pîslaru şi Andreea Daniela Şuşcă.

Observatori au fost desemnaţi Sergiu Neichi din Satu Mare şi Dorin Micşa din Timişoara.

Cea de-a treia echipă bihoreană din campionat, CAO 1910 Oradea, va evolua în deplasare de această dată, la Dej, duminică, tot de la ora 17.

Mai exact, elevii antrenorului Florin Fărcaş vor evolua la Baza Sportivă Vad din judeţul Cluj, în compania celor de la Someşul Dej.

"Ne aşteaptă un joc dificil la Dej. Venim după un meci intens de cupă, dar sperăm să avem toţi băieţii apţi şi refăcuţi la meciul de duminică. Este un meci important, pe care îl tratăm ca atare, în pofida faptului că adversarii noştri vin după două înfrângeri", a declarat antrenorul principal al formaţiei CAO, Florin Fărcaş.

Reamintim că orădenii de la CAO au cucerit patru puncte în primele două etape, după ce au învins cu 2-1 echipa CSM Satu Mare, iar apoi au remizat cu 1-1 în jocul cu CFR II Cluj. De partea cealaltă, Someşul Dej a cedat jocul de acasă din prima etapă cu Minaur Baia Mare, cu 1-3, iar apoi a pierdut şi disputa de la Sânmartin, cu Lotus Băile Felix, cu scorul de 1-4.

Meciul Someşul Dej - CAO va fi arbitat, duminică, de la ora 17, de o brigadă botoşeneană, avându-l la centru pe Vasile Dorin Băltuţă, iar la cele două tuşe pe Mihăiţă Adrian Noroc şi pe Ionuţ Turcanu. Observatori au fost desemnaţi Ştefan Szilaghi din Satu Mare şi Tiberiu Gabor din Reghin.


Programul etapei a 3-a din Seria a 10-a a Ligii a III-a la fotbal:

Vineri, ora 17

CFR 1907 Cluj II - CSM Satu Mare

Sâmbătă, ora 17

Luceafărul Oradea - Lotus Băile Felix

Progresul Şomcuta Mare - Minaur Baia Mare

SCM Zalău - Sportul 2007 Şimleu Silvaniei

Duminică, ora 17

Someşul Dej - CAO 1910 Oradea