Sportiva orădeană Ligia Bara, legitimată la CSU CSM, a devenit vicecampioană naţională la proba de săritură în înălţime, la Campionatele Naţionale de atletism seniori şi U23 ale României, care s-au desfăşurat în perioada 4-5 septembrie la Cluj Napoca.

În vârstă de 26 de ani, Ligia Bara a cucerit medalia de argint după ce a încheiat concursul cu rezultatul de 1,75 metri. Ea a fost devansată doar de către Daniela Stanciu, de la Steaua Bucureşti, care a reuşit o săritură de 1,80 metri. Pe locul al treilea s-a situat Florentina Budica, de la CSM Craiova.

La proba de săritură în înălţime au participat doar cinci sportive, iar una dintre aceastea a fost o altă orădeancă, Alesia Rengle, legitimată la CN Mihai Eminescu şi născută în 2003. Astfel, ea a fost desemnată cea mai bună sportivă în proba de săritură în înălţime la U23.

Dintre ceilalţi sportivi orădeni prezenţi la întrecerile Campionatului Naţional de Atletism de la Cluj Napoca, Andrei David, de la CSU CSM Oradea, s-a clasat pe locul 6 din zece participanţi în proba de aruncare a suliţei. El a încheiat competiţia cu rezultatul de 60,18 metri. Apoi, Alexandru Mihai Huţanu, tot de la CSU CSM, s-a clasat pe locul 10, din totalul de 12 participanţi, la proba de 1.500 metri, cu timpul de 4 minute, 13.41 secunde. Alexandru Huţanu a participat însă şi în proba de 800 metri, unde a ocupat locul 14, cu timpul de 2 minute 0.87 secunde.

În fine, Cristian Dobîndă, de la CSU CSM Oradea, s-a clasat al 9-lea din zece sportivi înscrişi în concursul de săritură în lungime. Rezultatul lui Cristian a fost de 5,21 metri.