Lindab livreaza materiale pentru constructii comerciale si industriale in Romania inca de la inaugurare, din 1994. Intre 1994-1995 am luat parte la diverse proiecte, insa 1996 a reprezentat anul in care Lindab a realizat in Romania primul sistem complet de hala metalica. De aceea, pe langa experienta pe segmentul industrial al grupului in Europa de cateva decenii, Lindab Romania se poate mandri cu o experienta locala de peste 20 de ani in sisteme metalice.

Lindab Systemline este un concept de cladiri complet dezvoltat de-a lungul timpului pentru a raspunde cat mai bine nevoilor tale de a detine un spatiu optim de dezvoltare a afacerii.

Cladirile Lindab Systemline au la baza o structura de rezistenta peste care se fixeaza structura secundara de acoperis si cea de perete. Ansamblul se intregeste cu inchideri de toate tipurile, descrise in capitolele anterioare. Pentru un consum judicios care sa asigure calitate, aspect si rezistenta in timp, noi iti proiectam intregul sistem: fundatiile, structura de rezistenta, structura secundara, inchiderile, cu definirea completa a tuturor detaliilor pentru a-ti pune la dispozitie un sistem in care toate piesele se imbina ca intr-un puzzle. Astfel vei elimina neconcordantele dintre materiale si solutii alese arbitrat.

Structura de rezistenta este realizata din elemente cu sectiuni eficiente din table sudate sau profile laminate la cald si se livreaza in santier in ansamble (stalpi, grinzi etc), fixate intre ele prin intermediul unor organe de asamblare. Sudura se face intr-un mediu controlat, in fabrica, in timp ce pe santier se folosesc doar suruburi. Astfel esti asigurat ca ai parte de un nivel foarte ridicat de acuratele si calitate a structurii, un cost redus si un termen de executie scurt.

Systemline poate avea aproape orice geometrie rezonabila, permitand utilizarea unei game largi de deschideri, lungimi si inaltimi. Uzual cladirile Systemline sunt cladiri parter, cu una sau mai multe nave, cu deschideri libere intre 20m si 40m, travee intre 5m si 6m, inaltimi la streasina de peste 4m. Pentru un consum imbunatatit, cadrele curente pot si completate cu stalpi intermediari daca activitatea din interior o permite. Pot fi folosite la acoperis solutii de atic perimetral, stresini clasice, dolii, calcane sau combinatii intre ele. Pentru solutiile cu streasina la acoperis, se foloseste sistemul de preluarea a apelor pluviale (sistem complet de jgheaburi si burlane).

Pentru corpurile de birouri sau marirea suprafetelor desfasurate pot fi adaugate plansee intermediare, mezzanine, realizate de obicei din beton armat avand la baza un cofraj pierdut din tabla cutata Lindab. Structura se dimensioneaza corespunzator daca activitatea necesita evitarea limitarilor generate de o insuficienta analiza a fenomenelor asociate podurilor. De asemenea, poate fi adaugate mai multe nave, pereti de compartimentare pentru separarea spatiilor si delimitarea activitatilor, corpuri auxiliare, copertine, intranduri/iesinduri, efecte arhitecturale, si orice altceva iti poate aduce un plus in productivitate, eficienta sau imagine.

Cladirile Lindab pot fi completate cu o multitudine de accesorii care te vor proteja si te vor ajuta sa-ti folosesti spatiul judicios, precum portile sectionale de diverse tipuri si cu diverse accesorizari, luminatoare, trape de fum, sisteme de degivrare, sisteme de siguranta, linia vietii, sisteme de paratrasnet etc. Facem impreuna cu echipele de montaj si in concordanta cu dorintele tale, un program de lucru si livrari conform proiectelor de specialitate si a situatiilor din santier. Materialele de livreaza etapizat pentru evitarea aglomerarii in santier, evitarea deteriorarii materialelor in santier si pentru asigurarea unui flow continuu de montaj. Acordam o mare atentie impachetarii produselor pentru a evita zgarierea si indoirea materialelor in faza de incarcare, transport si descarcare. Iti asiguram consultanta de specialitatea in santier si participam la toate faze determinante pentru a te asigura ca vei putea beneficia la finalul lucrarilor de un sistem functional, fara cusur.

Rezistenta in timp a cladirilor Lindab Systemline este dovedita de proiectele realizate acum multe decenii si care in continuare se comporta desavarsit, in timp ce costurile de exploatare si intretinere vor fi atat de mici incat dupa multi ani de la inaugurarea proiectului si pornirea activitatii vei avea un sentiment de incredere si satisfactie ca ai ales Lindab sa-ti fie alaturi la inceput de drum.

Aragon – hala metalica Lindab - proiect castigator la Bienala de Arhitectura in toamna lui 2023

Proiectul Aragon a castigat premiul sectiunii "Cladiri industriale, administrative, turistice si sport/loisir” la "Bienala Nationala de Arhitectura 2023, editia a XV-a". Aragon a castigat in fata altor proiecte nominalizate precum "Buzesti Tiriac Tower" sau "Stadionul Rapid – Giulesti". Lindab a proiectat, livrat si montat aceasta cladire.

Distinsii arhitecti ai biroului Ene+Ena Arhitectura au prezentat extraordinar de frumos intregul proiect. Delecteaza-te aici - https://www.uar-bna.ro/2023/proiecte/169/

Din stirileprotv.ro:

«...Insa pentru prima data, la Bienala a fost premiata si o cladire industriala, aflata la mica distanta de Capitala. Culorile folosite si forma se imbina perfect cu acest camp de rapita.

Conf. dr. Lorin Niculae, arhitect, prodecan al Facultatii de arhitectura, UAIM: „Un proiect care se integreaza in peisajul agricol cu naturalete, incercand sa nu introduca un element de discontinuitate, sa nu altereze acest peisaj. E practic una cu peisajul din care merge si care poate sa devina un exemplu de buna practica pentru toti cei care au de construit arhitectura industriala.”»

Lindab. Profesionistii constructiilor tale.

info@lindab.ro; 0744328433

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!