Conducerea echipei de baschet masculin CSM CSU Oradea anunţă că s-a înţeles cu un alt jucător străin din lotul sezonului trecut, care şi-a dat acordul să continue la "roş-albaştri" şi în sezonul următor. Este vorba despre lituanianul Arturas Valeika, care a semnat un nou contract cu bihorenii.

"Pivotul originar din Lituania şi-a dat acordul pentru sezonul 2020-2021 încă înaintea suspendării activităţii sportive. Părţile au şi-au confirmat acum, reciproc, faptul că doresc să continue colaborarea. În vârstă de 34 ani, Arturas va juca pentru cel de-al 4-lea sezon consecutiv în uniforma roş-albastră, fiind o piesă de bază la câştigarea a două titluri naţionale în tot atâtea sezoane completate în România", transmit reprezentanţii clubului orădean, printr-un comunicat.

Înalt de 2.07 metri, Valeika este jucător de poziţia 5 şi s-a alăturat echipei orădene în vara anului 2017, din postură de jucător aflat la primul angajament în ţara noastră.

După cum transmite Adrian Micinic, ofiţerul de presă al clubului CSM, în cele două sezoane petrecute alături de CSM CSU Oradea, Valeika a bifat peste o sută de prezenţe în Liga Naţională şi Cupa României. El are medii statistice de 7.6 puncte, 5.0 recuperări, 1.5 pase decisive, 0.8 intercepţii şi 0.6 capace în 23 minute pe partidă. Balticul are 62% la aruncările de două puncte, 27% la trei puncte şi 67% la linia de pedeapsă în cei trei ani petrecuţi în roşu şi albastru pentru 11.3 la eficienţă.

"Valeika a fost o piesă de mare importanţă în angrenajul formaţiei antrenate de Cristian Achim, fiind un jucător esenţial în defensiva echipei, respectiv un baschetbalist de mare importanţă în ofensiva colectivă. Staff-ul tehnic al CSM CSU Oradea a decis să continue colaborarea cu acest jucător datorită faptului că întruneşte mai multe dintre cerinţele şi obiectivele urmărite de la un pivot în actuala configuraţie a echipei, aşa cum s-a întâmplat şi în ultimele trei sezoane. Arturas se evidenţiază prin abilitatea de a finaliza acţiunile pick and roll. În plus, este un jucător atletic, energic şi poate să susţină un ritm accelerat de joc (tranziţie şi contraatac). Alte calităţi sunt abilitatea de a se apăra în diferite sisteme, inteligenţa baschetbalistică şi capacitatea de a recupera sub panoul advers", îl caracterizează reprezentanţii clubului bihorean.

Născut la Vilnius, Arturas Valeika are 12 sezoane ca jucător profesionist şi patru în campionatul universitar nord-american.