Comisarii Gărzii de Mediu Bihor au amendat cu 2.000 de lei un bărbat din Nojorid, după ce l-au prins că are acasă un atelier clandestin de dezmembrări auto.

În curtea casei bărbatului, comisarii au găsit aruncate fel de fel de gunoaie, dar şi autoturisme care urmau să fie "descompuse". În plus, bărbatul a incendiat ilegal resturile pe care nu le putea valorifica.

"La data controlului, deşeurile rezultate din operaţiunile de dezmembrare, deşeuri feroase, de anvelope, de ulei uzat, mase plastice, filtre de ulei, etc, erau depozitate necorespunzător direct pe sol, iar o parte dintre acestea au fost incendiate în recipiente metalice", se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu Bihor.

Bărbatul a fost sancţionat în baza Legii 212/2015, care prevede că doar operatorii economici autorizaţi pot colecta şi trata vehicule scoase din uz. La adresa cu pricina nu există vreo autorizaţie de funcţionare, a mai transmis Garda de Mediu Bihor.

Comisarii de mediu bihoreni au mai găsit, în septembrie, trei ateliere similare clandestine, în comunele Sălacea şi Cherechiu. În urma acelor controale, Primăria Cherechiu a continuat verificările şi a mai depistat în satul Târguşor o persoană care incendia, ilegal, anvelope, motiv pentru care a aplicat o amendă de 400 de lei.