Municipalitatea orădeană a declanşat o acţiune de identificare şi întăbulare a domeniului public din zona cartierelor Velenţa şi Tokai. Procedura de întăbulare este în curs de finalizare şi va fi supusă aprobării Consiliului Local în cursul şedinţei de mâine.

Măsura a fost luată pentru a introduce în legalitate circa 200 de gospodării din zona străzilor Caporal Muşat, Aleşdului şi Leningradului, care au fost construite pe terenul statului, fără ca proprietarii lor să plătească impozite şi taxe către bugetul local. "Perimetrul vizat este în totalitate în proprietatea statului. Oamenii au contruit acolo în urmă cu 40 sau 50 de ani case fără autorizaţie, casa este a lor, dar nu şi terenul de sub ea, iar unele străzi nu sunt nici măcar numerotate. Aşa că locuitorii zonei au acum probleme când trebuie să primească pensia", a declarat primarul Ilie Bolojan, în conferinţă de presă.

Şeful executivului local a mai spus că, după întăbularea Primăriei, pe terenurile de pe cele patru străzi, în cursul lunii iulie şi august, municipalitatea va stabili cota parte de teren care va rămâne în proprietatea oraşului şi suprafaţa de teren pe care o va vinde către proprietarii gospodăriilor din zonă. "Vrem să facem toate demersurile cât mai rapid, astfel încât în cursul lunii august proprietarii caselor să îşi poată deja cumpăra terenul aferent gospodăriei şi să intre în legalitate", a zis Bolojan.

Preţul de vânzare pe metru pătrat de teren şi modalitatea prin care acesta poate fi achiziţionat va fi anunţată ulterior.