Distrigaz a promit avizul Consiliului Local pentru extinderea reţelelor pe străzile Dimitrie Anghel şi Viilor situate în zona de deal a oraşului, dincolo de liniile ferate traversate de podul Theodor Neş, dar şi pe strada Constantin Brâncoveanu din vecinătatea bulevardului Decebal.

Pentru extinderea cu 90 de metri reţelelor de gaz pe primele două străzi deliberativul şi-a dat avizul după consultarea Electrocentrale. Măsura a fost luată pe considerentul că străzile se află în afara zonei unitare de încălzire, aici nu există reţele de transport şi distribuţie, iar Electrocentrale nu prevede extinderea conductelor în această zonă în următorii ani.

La fel, aleşii au hotărât să permită Distrigaz extinderea cu 85 de metri a reţelei de gaz pe strada Constantin Brâncoveanu, chiar dacă Electrocentrale deţine aici reţea termică secundară la care sunt racordate 12 imobile pentru că strada nu a fost inclusă în propunerea de zonă unitară de încălzire.

În schimb, Consiliul Local a respins propunerea Distrigaz de extindere a reţelelor pe strada William Shakespeare, din imediata vecinătate, deoarece aceasta se află în interiorul zonei unitare de încălzire. Un argument suplimentar îl constituie faptul că pe această stradă CET are deja reţea termică secundară capabilă să deservească toate imobilele din zonă, nu doar cele şase care sunt racordate în prezent.

Conform normativelor în vigoare extinderea reţelelor Distrigaz se poate face doar cu aprobarea Consiliului Local, organism abilitat să protejeze interesele sistemului centralizat de alimentare cu energie termică aflat în proprietatea municipiului. Extinderea reţelelor unui alt furnizor în zona unitară de încălzire deservită de Electrocentrale se poate face doar în mod excepţional şi cu aprobarea deliberativului local.