Locuitorii din zona Vadu Crişului se plâng că sunt lăsaţi a treia zi fără curent electric, iar profesorii şi elevii nu îşi pot ţine orele online.

"E a treia zi fără curent..."

"Este a treia zi în care nu avem curent. S-a mai întâmplat asta vineri şi într-o altă zi din săptămâna trecută. Nu se poate aşa ceva. Copilul meu e clasa a doua şi astăzi avea mai multe ore online între care şi română, matematică şi engleză", a declarat pentru BIHOREANUL, Valentin Copil din localitatea Zece Hotare.

Bărbatul este cu atât mai supărat cu cât în aceeaşi gospodărie locuiesc patru copii şi un dascăl. "Nu e normal aşa ceva. Nimeni nu poate face ore online", a spus Copil.

Potrivit localnicului, întreruperea furnizării de energie electrică mai afectează localităţi precum Vadu Crişului, Tomnatic, Aştileu, Călăţea şi Şuncuiuş.

După încercări repetate, Valentin Copil a reuşit să ia legătura cu dispeceratul Electrica din Cluj, dar fără să rezolve nimic.

"Mi-au spus că este o lucrare programată şi, dacă doresc, să depun o reclamaţie pentru că îmi vor răspunde în 30 de zile. Asta nu e rezolvare. Dacă şi mâine se ia curentul şi vreau să reclam, mai fac o sesizare şi mai aştept o lună? Pe mine nu mă aşteaptă niciodată Electrica o lună să plătesc factura de curent", a declarat reclamantul.

Defrişări sub linia electrică...

BIHOREANUL a încercat să ia legătura cu reprezentanţii Electrica Transilvania Nord, dar fără rezultat. La numerele de telefon afişate pe portalul societăţii nu răspunde nimeni.

Cert este doar că lucrările de pe reţeaua din zona Vadu Crişului erau programate, iar întreruperea în alimentarea cu energie electrică nu provine dintr-o avarie.

"Nici în Vadu Crişului nu este curent. În comună de desfăşoară lucrări de defrişare a vegetaţiei de sub linia de medie tensiune. Lucrările au loc cu aprobarea reprezentanţilor Ocolului silvic", a declarat primarul de Vadu Crişului, Dorel Cosma.

Potrivit edilului, intervenţiile au fost impuse de numărul mare de avarii din ultima perioadă.

"E vorba de linia care alimenta cu energie fosta exploataţie de bauxită din Cornet şi localităţile din jur. Reţeaua trece prin pădure, vegetaţia a crescut până la fir, iar la fiecare furtună are loc câte o avarie", a declarat primarul.

Dorel Cosma nu a ştiut să spună însă cât vor dura lucrările. "Din ce ne-au informat astăzi nu va fi curent până la ora 17. Nu ştiu să spun însă dacă se va mai lucra şi în zilele următoare", a spus edilul.

Iar locuitorii satelor din jur vor afla doar când se va lua, din nou, curentul...